Havalimanları

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda dış hat uçuşları yeniden artıyor

Eurocontrol verilerine göre, Türkiye hızlı uçuş artışı ile dikkat çekerken Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise seferleri durduran yabancı havayolları yeniden uçmaya başlıyor. En son Azerbaycan’dan Buta Havayolları ile birlikte Sabiha Gökçen’e yeniden sefer başlayan havayolu sayısı 9’a ulaştı.

Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi İSG’den verilen bilgiye göre geçen yıl uçuşlarını durduran Buta Havayolları, 18 Mart’tan itibaren tekrar İstanbul-Bakü seferlerine başladı. 

Buta’dan önce Air Arabia, Air Arabia Moroc, Qatar Airways, Nile Air, Salam Air, Pobeda, Flydubai ve Jazeera Airways salgın nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan durdurdukları seferlerini yeniden başlatma kararıyla uçuşlarına başlamıştı.

Air Astana’nın düşük maliyetli havayolu Fly Arystan uçuşlarını Airbus A320 tipi uçaklarla yapıyor.

SIRADA FLY ARYSTAN VAR

Bölgenin önemli taşıyıcılarından Air Astana’nın düşük maliyetli havayolu şirketi Fly Arystan da Sabiha Gökçen’e uçmaya başlıyor. 28 Mart’tan itibaren Fly Arystan Kazakistan’ın önemli kültür kenti Türkistan’dan İstanbul’a uçacak.

PEGASUS’TAN YENİ NOKTALAR

Sabiha Gökçen’ın bu günlere gelmesinde önemli yere sahip Pegasus, Avrupa’da THY’den sonra en çok uçan şirketler arasında 3’üncü sıraya kadar çıktı. Pegasus bu başarıyı hızla açtığı dış hat noktaları ile yakaladı.

Pegasus Havayolları, 28 Mart’ta Ukrayna’nın Odessa kentine haftada iki gün uçmaya başlayacak. Ayrı şirket 7 Mayıs’ta Gürcistan’ın Batum kentine de yine haftada iki gün sefer düzenleyecek. Pegasus’un da önümüzdeki günlerde hem yeni dış hat noktalarını açıklaması hem de mevcut dış hat sefer sayılarını artırması bekleniyor.

ANADOLUJET DIŞ HAT UÇUŞLARINI ARTIRIYOR

THY’nin alt markası olan AnadoluJet ise 11 Mart’ta ilk olarak İran’ın Urumiye kentine haftada 2 gün uçmaya başladı. 19 Mart’tan itibaren de haftada iki gün Bakü seferleri yapılıyor. Tahran seferleri de kısa süre içinde yapılacak. 

THY’nin alt markasının bu yaz için planlamaları arasında Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ngiltere, Almanya, İsviçre, Bosna Hersek, Danimarka ve Fransa yer alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu