Havalimanları

Sabiha Gökçen Havalimanı yeni pisti için geri sayım başladı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pistinin kalibrasyonu Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) ait özel uçaklar tarafından tamamlandı. Açılışın kısa süre içinde yapılması bekleniyor.

İlk olarak 2014’te başlayan ve 9 yılda tamamlanabilen ikinci pist ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nın trafik kapasitesinin ikiye katlanması planlanıyor. Pistin altından bağlantı yol tünelleri bulunuyor. İnşaat sırasında bu tünellerde çökme tespit edilmiş ve sonrasında yeniden inşa edilmişti.

Önce eski pist tamire alınacak

Yeni pistin devreye girmesi ile birlikte öncelikle eski pist yaklaşık 6 ay sürecek büyük bakıma alınacak. Geçmişte geçici tamirin yapıldığı pist böylelikle tamamen yenilecek. 

Ardından paralel inişler için iki pist Sabiha Gökçen Havalimanı’na hizmet vermeye başlayacak.

Yeni ihale bekleniyor

İkinci pist ile birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı için yeni terminal yapılması hedefleniyor. Uydu Terminal konseptine sahip olacak bu terminal için yeni bir işletim ihalesinin açılması öngörülüyor.

Bu ihaleye halen terminalin işletmecisi olan Malezya Airports’un (MAHB) girip girmeyeceği ise belli değil. Malezyalı şirket, düşün hizmet kalitesi nedeniyle geçtiğimiz günlerde görevinden ayrıcan eski CEO Ersal Göral’ın yeniden göreve getirmek üzere hamlede bulunmuştu.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu