Havalimanları

Rize-Artvin Havalimanı’nda kalibrasyon uçuşları Nisan’da başlayacak

Ordu-Giresun Havalimanı’nın ardından Türkiye’de deniz üzerinde inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı’nda çalışmaların önemli bölümünü tamamlandı. Nisan ayında havalimanındaki seyrüsefer sistemlerinin test ve kalibrasyon uçuşları gerçekleştirilecek.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından yapılacak özel donanımlı kalibrasyon uçuşu ile Rize-Artvin Havalimanı’nın yaklaşma haritaları oluşturulacak. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından havalimanı kullanıma açılacak.

4,5 yıl sürdü

Deniz üzerine 100 milyon taş serilmesiyle inşa edilen havalimanı için 2,8 milyon metre karelik deniz dolgusu gerçekleştirildi. Toplam 4 buçuk yıl süren çalışmalarda Rize-Artvin Havalimanı için yıllık kapasitesi 3 milyon olan terminal inşa edildi.

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına ciddi göç veren bölge için havalimanı ulaşımda önemli bir yere sahip olacak. Çayla özdeşleşen Rize için havalimanı kulesi de çay bardağı şeklinde tasarlandı. 

Havalimanı için 3 bin metre uzunluğunda, 45 metre eninde pist tamamlanırken 265×24 metre 3 taksi yolu, 300×120 metre ve 120×120 metre 2 apron inşa edildi. Üstyapının da yüzde 90’ı tamamlandı.

İlk sanal sefer

Sosyal medyada havalimanı ile ilgili bir önemli paylaşımı da Rize’nin Pazar İlçe Kaymakamlığı gerçekleşirdi. Sanal olarak hazırlanan uçuşta İstanbul Havalimanı’ndan kalkan uçak, Rize-Artvin Havalimanı’na indi:

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu