Havalimanları

HEAŞ ne yapıyor?

Geçen Cuma gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgını için hazırlanan yeni uygulamaları açıkladı. Tüm dış hat uçuşları (yolcu) durdu. İç hatlar ise sadece İstanbul Havalimanı’ndan 14 noktaya gerçekleştirilecek.

Bu açıklamaların hemen arkasından Sabiha Gökçen Havalimanı’nda özel jetlere hizmet veren bir kuruluşun teknisyenlerinden mesaj aldım:

“Kuruluşumuzda 4 teknisyende koronavirüs çıktı. Bizler A kapısından aprona girip çıkıyoruz. Burasının işletmesi HEAŞ’ta. Ne yazık ki kapıda temizlik ve hijyen koşullarına hiç önem verilmiyor. Benzer bir durum, yer hizmetleri ve apron çalışanlarının kullandıkları kapılar için de geçerli. Neden HEAŞ bu kadar vurdum duymaz?”

Bu şikayetle birlikte akıllara “Acaba kapıdan giriş-çıkışlarda mı teknisyenlerin koronavirüs kaptılar?” sorusu geliyor. 

Türkiye’de hemen hemen her meydan Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından işletiliyor. Veya kontrol DHMİ’de. Ama bu durum Sabiha Gökçen için tam tersi. Savunma Sanayi Başkanlığı’na bağlı HEAŞ, Sabiha Gökçen’in sahibi.

HEAŞ bazen DHMİ’de hızla çözülecek bir işi yokuşa sürüyor. Veya bazı konularda gerekli tecrübesi olmadığından ihaleler projeler uzuyor.  Bitmek bilmiyor. İnsanın aklına “Acaba neden Sabiha Gökçen Havalimanı işletmesi DHMİ’ye verilmez” sorusu geliyor.

SABİHA GÖKÇEN DURDU YA PİST?

Sabiha Gökçen Havalimanı bu yıl arka arkaya meydana gelen Pegasus’un iki kazası ile gündeme geldi. Ölümlü ikinci kazanın ardırdan 12 Şubat’ta HEAŞ Genel Müdürü Hasan Naiboğlu emekliliğini istedi. Vekalet yerine Ramazan Örkan atandı. 

HEAŞ hazır ele böyle bir fırsat gelmişken ana pistin tamiratı konusunda acaba hareket ediyor mu? Paralel pist inşaatı hızlandırılıyor mu? Yoksa bu altın değerindeki günlerde HEAŞ da kış uykusunda mı? Umarım öyle değildir. 

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Yorum…. Sizi mi yorumlasam, haberi mi, haber kapsamını mı, haber içeriğini mi, yoksa haberin ele alınış biçimini mi, yoksa bu haberin sunum biçimine mi? Yani aslında saydığım her konu başlığı için bir şeyler karalayabilirim buraya ama, inanın içimden gelmedi. Ben genelde bir soru cümlesi kurduğumda, bunun maksadı karşımdaki eğer biliyorsa bahse konu ile ilgili bilgi almak istememdir. Bunun haricindeki tutumları tasvip etmediğimdendir belki…..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu