Havalimanları

Havada Türk birliği: Türkiye ve Azerbaycan’dan ortak hava trafik kontrolü

Havada Türk birliği için önemli bir adım atıldı. Türkiye’de tüm hava trafik kontrol hizmetlerini veren Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ile Azerbaycan Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcısı Azeraeronavigation (AZANS) arasında bölgesel Hava Seyrüsefer Emniyeti İş Birliği Platformu “SOCEA” oluşturuldu.

İstanbul Havalimanı Terminalinde bugün imzalanan protokol törenine DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hüseyin Keskin, AZANS Hava Trafik Departmanı Direktörü Farhan Guliyev ilgililer ve basın mensupları katıldı.

SOCEA”nın başlıca amacı; bölgemizde hava seyrüsefer hizmetlerine yönelik iş birliği sağlamak ve hava trafik yönetiminin etkinliğini artırmak. Sonrasında “SOCEA” ile Avrupa ve Asya Ülkeleri için Bölgesel Hava Seyrüsefer Hizmetleri İş Birliği Platformu olarak da çalışmalarını sürdürülmesi öngörülüyor.

Küresel havacılık için ortak adım

Yapılan imza töreninde konuşan Keskin, şunları söyledi:

’’Bugün burada tek millet, iki devlet şiarıyla her koşulda birbirine destek olan iki büyük devletin iki büyük kuruluşu olarak çok önemli bir iş birliğini başlatmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük havacılık projelerini hayata geçirerek Türk havacılığını dünyanın zirvesine taşıyan DHMİ olarak, Azerbaycan’ın başarıdan başarıya koşan müstesna kuruluşu AZANS ile ortak stratejik hedeflere omuz omuza, el ele yürümekten gurur duyuyoruz.

Aramızda var olan kardeşlik duygularını, tüm dünyada olağanüstü gelişmelere sahne olan havacılıkta somut adımlarla zirveye taşıma kararlılığındayız. Bugün burada imza altına alacağımız protokolle; havacılıkta, gelişmeleri takip etmekle kalmayıp, game changer olma yolunda emin adımlarla ilerlemek amacıyla güçlerimizi birleştireceğiz. Küresel Havacılık içinde önemli bir adım olacaktır”

Ortak adım

AZANS Hava Trafik Departmanı Direktörü Farhan Guliyev ise,’’Uçuşların tehlikesizliklerini temin edecek bir platform yaratılması her iki ülke hemde diğer ülkeler için önemli atılımlardan biridir. Bu platform yaratılmasından ümit ediyorum gelecekte de iki ülke arasında çok büyük işler yapılacak’’ şeklinde konuştu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu