Havalimanları

Dünyanın en büyük havalimanı şirketleri listesinde TAV 15’inci sırada

Companies Market Cap tarafından hazırlanan listede dünyanın en büyük havalimanı işletmeci şirketleri açıklandı. Borsaya açık şirketler arasında yapılan değerlendirmede TAV Havalimanları Holding, 1 milyar 680 milyon dolarlık değeri ile 15’inci sırada yer aldı.

Listede birinci sırada Airports of Thailand yer aldı. Değeri 30 milyar 900 milyon dolara ulaşan Tayland merkezli şirketin şu an hisse değeri 2,13 dolar seviyesinde. İkinci en değerli şirket Şanghay Havalimanı oldu. 20 milyar 870 milyon dolarlık şirketin hisseleri 8,3 dolar.

Üçüncü sırada İspanya merkezli havalimanı işletmecisi ve İspanya Hava Trafik Kontrol Merkezi’nin sahibi AENA Grubu var. Şirketin değeri 19,8 milyar dolara ulaşırken halen hisseleri 132.38 dolar seviyesinde. 

TAV’ın ortağı ADP dördüncü sırada

Dördüncü sırada TAV Havalimanları Holding’in de en büyük ortağı olan Aeroprts de Paris var. Toplam 15.8 milyar dolar değere sahip şirketin hisseleri halen 140.15 dolardan işlem görüyor. Beşinci sırada ise 8 milyar dolarlık değer ile Meksikalı havalimanı işletmecisi Grupo Aeroportuario del Pacifico yer alıyor. Hisseleri halen 158.38 dolardan işlem görüyor.

TAV’ın Antalya’da ortaklık yaptığı Alman havalimanı işletmecisi Fraport ise 4 milyar 50 milyon dolarlık değeri ile 11’inci sırada. Fraport’un hisseleri 43.91 dolar seviyesinde.

LİSTEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu