Havalimanları

DHMİ’den TAV’a kira erteleme ve işletme hakkı uzatması

Koronavirüs salgını nedeniyle düşen yolcu sayısı ve gelir kaybıyla ilgili ilk düzenleme Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından TAV Havalimanları Holding’e yapıldı. TAV’ın işlettiği veya ortak olduğu terminal-havalimanları için kira ötelemesi ile işletme sürelerinde iki yıllık uzatmaya gidildi.

TAV tarafından borsaya yapılan Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklamasına göre, “DHMİ, pandemi kaynaklı Mücbir Sebep koşulları nedeni ile, Antalya, Ankara, Gazipaşa, İzmir ve Bodrum havalimanlarının işletme hakkı sürelerinin ikişer yıl uzatılmasına ve 2022 yılı  kira ödemelerinin 2024 yılında yapılmasına karar verildiğini tarafımıza bildirmiştir” denildi.

TAV, geçen yıl terminal işletmesini yaptığı Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas-Bodrum Havalimanları terminal, Gazipaşa Havalimanı ile Alman Fraport ile ortak olduğu Antalya Havalimanı için başvuruda bulunmuştu. 

İSTANBUL HAVALİMANI VE SABİHA GÖKÇEN BEKLEMEDE

TAV için karar hızlı çıkarken henüz İstanbul Havalimanı için bir erteleme veya işletim süresi uzatma bilgisi paylaşılmadı. Sitemizin ulaştığı bilgi kaynakları bu konuda işletmesi İGA ile DHMİ arasındaki görüşmelerin sürdüğüne dikkat çekti.

Diğer taraftan Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmecisi İSG de havalimanı sahibi olan Savunma Sanayi Başkanlığı’nın HEAŞ şirketine başvuruda bulundu. Henüz HEAŞ bir açıklama yapmadı. Nasıl bir adım atılacağı ise merakla bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu