Havalimanları

AtlasGlobal tazminatları ödeyecek mi?

AtlasGlobal Havayolları’nın iflasını açıklayıp 14 Şubat 2020 tarihinde faaliyetini durdurmasının ardından personel kalan maaş ve tazminatlarını ödemek için dava yoluna gitmişti. Ağustos ayı başında eski personele gönderilen mesajda, İstanbul ve Antalya’daki toplantılara katılması ve tazminatlar konusunda görüşmelerin yapılacağı bilgisi paylaşılmıştı.

Yapılan toplantıda personele sadece son 3 maaşın 31 Ağustos’a kadar ödenebileceği belirtilmişti. Çok sayıda çalışan buna razı olmuş ve anlaşmaya bir daha dava açmama taahhütü vererek kağıt imzalamıştı.

ÖDEME PLANI AKSADI

Normalde 31 Ağustos 2020 olarak belirlenen tarihte ödeme gerçekleştirilemeceği bilgisi bugün eski çalışanlara iletildi. Mesajda, “100’un üzerinde çalışanımız ile hesap mutabakatı henüz tamamlanmamıştır. Eksikler 04.09.2020 akşamına kadar tamamlanıp, 07.09.2020 pazartesi günü ödemelerin tamamı tek seferde hesaplarınıza yatırılacaktır” dendi.

Bu gelen mesaj, AtlasGlobal zedeler tarafından soru işareti ile karşılandı. Akıllara “Acaba ödemeyi alabilecek miyiz” sorusu geldi.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu