HaberlerHavayolları

Yeni kurulan Fly Kıbrıs Havayolları’nın ilk uçuşu İstanbul’dan

Yeni kurulan düşük maliyetli şirket Fly Kıbrıs Havayolları’nın ilk uçuşu, 16 Nisan Pazar günü İstanbul Havalimanı’ndan Kıbrıs Lefkoşa Ercan Havalimanına gerçekleştirilecek.

Kurucu ortakları arasında eski Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın torunu olan Rauf Denktaş, Mehmet Dalman Yücel ve Nusret Polat’ın yer aldığı Fly Kıbrıs Havayolları ilk uçuşuna hazırlanıyor.

Kurucu ortak Nusret Polat hedeflerinin ilk olarak güvenilir, ekonomik, konforlu ve avantajlı uçuşlar sağlamak olduğunu söyledi.

‘Uçuş sayısı artacak, fiyatlar makul olacak’

Bloomberght’nin haberine göre; kurucu Ortak Rauf Denktaş ise Fly Kıbrıs Havayollarını kurma sebeplerinin başında Türkiye’den sefer sayılarının az olması bununla birlikte uçak bileti fiyatlarının yüksek olmasını gösterdi. Denktaş Türkiye’den gelen yolcu sayısında düşüş olduğunu, kurdukları havayolu şirketiyle hem uçuş sayılarını artırmayı hem de fiyatları makul bir seviyede tutmayı hedeflediklerini söyledi.

Karşılıklı iki sefer

Fly Kıbrıs Havayolları’nın Airbus A320 uçağı, 16 Nisan’da 174 yolcusuyla İstanbul Havalimanı’ndan Ercan Havalimanı’na yapacağı tarifeli sefer ile ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Fly Kıbrıs Havayolları başlangıçta İstanbul’a karşılıklı iki sefer Ankara ve İzmir’e ise karşılıklı bir sefer düzenleyecek.

Kıbrıs’a ulaşımda ekonomik ve konforlu bir havayolu olmayı hedefleyen Fly Kıbrıs Havayolları 21 Mayıs itibariyle Erbil Tarcan Priştine Amman ve Bakü’den Kuzey Kıbrıs’a charter seferler ile uçuş planlaması yaptı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu