Havalimanları

3 günde KKTC’den 6 bin kişi ayrıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ana giriş kapısı Ercan Havalimanı’nda uçuşların durdurulma kararı üzerine son üç günde ağırlığı öğrenci ve turist olmak üzere 6 bin kişi adadan ayrıldı. KKTC Sivil Havacılık Dairesi’nin verdiği bilgiye göre, Ercan Havalimanı’ndan 38 uçak havalandı.

Koronavirüsü nedeniyle KKTC’ye dışarıdan girişler durdurulurken dönüş sırasında Ercan Havalimanı’nda da yoğunluk yaşandı. Kıbrıs Rum Kesimi’nde ise Larnaka Havalimanı’nda yoğun çıkış dikkat çekti.

HAVALİMANI DEZENFEKTE EDİLDİ

T&T şirketi tarafından Ercan Havalimanı Yolcu Terminali ise koronavirüs önlemi aldı. Ercan Havalimanı düzenli olarak dezenfekte edilirken, yolcular için de belirli noktalara sıvı el dezenfektanları konuldu. 

T&T Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü M. Serhat Özçelik, özel kıyafetler giyen ekiplerin her gün Ercan Havalimanı’nda virüs kaynaklı hastalıkların yayılmasını önlemek için dezenfekte edildiğini kaydetti.

Özçelik, yolcuların havalimanına giriş yaptığı güvenlik ve pasaport noktaları, checkin- bagaj teslim noktaları, danışma noktaları, gelen ve giden yolcu salonları, tuvaletler, mescit, bebek bakım odaları, dutty-free, bagaj taşıma arabaları, x-ray kutuları, yiyecek bölümleri ve uçağa binmek için kullanılan kapılarda ilaçlamaların yapıldığını söyledi.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu