Havacılık IT

Siber Güvenlik Haftası başladı

Siber Güvenlik Haftası ve Milli Siber Güvenlik Zirvesi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katıldığı açılış töreni ile başladı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından düzenlenen açılış törenine SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ile Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç da katıldı.

Milli Siber Güvenlik Zirvesi ve Fuarı’nın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Siber vatan sınırlarımızı korumak, topraklarımızın her bir karışını korumak kadar önemlidir. Siber teknolojilerde öncü konuma geçmekse, milli teknoloji hamlemizin en önemli parçalarından birisidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, artık güvenlik anlayışının değiştiğini, artık fiziki güvenliğin siber güvenlikle, yerli yazılımla, yapay zekayla ve dijital sanayiyle tahkim edilmesinin zorunlu hale geldiğini vurgulayarak, “Siber vatan sınırlarımızı korumak, topraklarımızın her bir karışını korumak kadar önemlidir. Siber teknolojilerde öncü konuma geçmekse, milli teknoloji hamlemizin en önemli parçalarından birisidir. Bu doğrultuda özellikle son beş yıl içinde; kritik altyapılarımızın korunmasının yanında, siber kapasite inşasına ve tehditleri en hızlı biçimde tespit edip engellememizi sağlayan ‘teknolojik tedbirlere’ özellikle eğilmiş durumdayız” ifadelerini kullandı.

Demir: 275 ürün geliştirildi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Siber Güvenlik Kümelenmesi bünyesinde bugüne kadar yerli ve milli imkanlarla geliştirilen 275’ten fazla ürün ve 400’den fazla hizmetin iç ve dış piyasaya sunulduğunu belirterek, “Tüm kamu kurumları, iletişim ve dijital sistemle ilgili tüm birimler, veri biriktiren ve işleyen tüm birimle, milli ve yerli sistemlere güvenmeli.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, HAVELSAN’ın destekleri nedeniyle Genel Müdürümüz Dr. Mehmet Akif Nacar’a teşekkür plaketi takdim etti.

Ankara ATO Congresium Kongre Salonu’nda bugün yapılan oturumunda HAVELSAN Siber Güvenlik Direktörü Mert Özarar konuşmacı olacak.

Etkinliği yerinde takip etmek için kaydınızı çevrim içi olarak aşağıdaki linkten yapabilirsiniz: siberguvenlikhaftasi.com

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu