Havacılık Endüstrisi

“Uçaklardaki hava ameliyathane kadar temiz”

Koronavirüs sonrasında akla takılan en önemli soruların başında uçakların, özellikle de havanın temizliği geliyor. Bu konuda açıklama yapan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, uçakların içindeki havanın ameliyathane kadar temiz olduğu bilgisini sosyal medya üzerinden paylaştı.

Ekşi, “Uçak içi hava, saatte 20 kere yenilenir. Uçakta kullanılan HEPA (Yüksek Etkinlikte Partikül Yakalayıcı) filtreleri havadaki parçacıkların %99,97’sini tutabilmektedir” bilgisini verdi.

UÇAKTAKİ HEPA FİLTRELERİ

Havayı basınç altına almak havanın ısınmasına neden olur. Bu havaya ‘yüksek verimli partikül havası’ (HEPA) adı verilir. Partikül havası, filtrelerden geçmeden önce soğutulur. Bu işlem bakterilerin, partiküllerin ve virüslerin minimum yüzde 99.97’sinin filtrelerden kaldırılmasını sağlar. Partikül havası sirkülasyonlu kabin havasıyla birleşerek solunmaya hazır hale getirir. Uçak içindeki hava, HEPA filtresi sayesinde ortalama 20 kez devridaim yapar. Dolayısıyla uçakta, yeryüzündeki havadan çok daha temiz bir hava solunur.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu