Havacılık Endüstrisi

TUSAŞ’tan ilk sivil uçak bakımı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) bünyesine kazandırılan uçak bakım yetkisi ile artık sivil tescilli uçaklara da hizmet verilmeye başlandı. Harita Genel Müdürlüğü’nün King Air 350i uçaklarının modifikasyon işlemini gerçekleştiren TUSAŞ, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne ait TC-KDR tescilli uçağın bakımını yaptı.

TUSAŞ’ta Lojistik Hizmetler Başkanlığı bünyesinde kurulan, TR.145.110 yetki numarası ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yetkilendirilen Sivil Bakım Organizasyonu, böylelikle ilk bakımını yapmış oldu. 

TC-KDR tescilli King Air 350i uçağında platform seviyesi planlı bakım yapılarak, uçak üzerindeki mevcut bazı arızalar giderildi. İniş takımları başarıyla değiştirilerek, uçağa “Uçuşa Verme Sertifikası (CRS)” düzenlendi. Uçak bataryasına komponent seviyesi bakım da yapılarak ilk SHGM Form-1 belgesi de hazırlandı. 

ENVANTERE 2015’TE GİRDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2015’te BN-2 tipi uçaklarına ek olarak Beechcraft King Air 350i tipi TC-KDR tescilli yeni nesil uçak almıştı. Özel kamera sistemlerine sahip uçak, havadan çektiği görüntülerle harita üretimine katkıda bulunuyor. 

Uçak ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nü harita, tapu, kadastro, yol, baraj, arazi toplulaştırma ve kamulaştırma gibi işlerde kullanılan havadan fotoğraflama gerçekleştiriliyor.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu