Uçuş Emniyeti

Malezya’da helikopterler gösteri uçuşunda çarpıştı, 10 ölü

Malezya Donanması’na ait bir adet AW139 ile AS555SN Fennec gösteri uçuşu sırasında çarpıştı. İki helikopterde bulunan 10 kişilik mürettebattan kurtulan olmadı.

Olay, yerel saatle 09:30’da, Malezya Kraliyet Donanması üssüne ev sahipliği yapan Lumut kendi yakınlarında meydana geldi.

Donanma kutlamaları için geçiş töreni yapan helikopterler, gösteri merkezini orta nokta alarak açılma hareketini gerçekleştirmeye başladı. Bu sırada içinde 7 kişinin olduğu AW139 ile 3 kişi taşıyan AS555N Fennec tipi helikopterler aynı yöne döndü.

Bu sırada altta bulunan helikopter diğerine vurdu. İki helikopter parçalanarak düştü.

Donanmadan açıklama

Malezya Kraliyet Donanması yaptığı açıklamada “Tüm kurbanların olay yerinde öldüğü doğrulandı ve kalıntılar kimlik tespiti için Lumut Askeri Hastanesine gönderildi. Olayla ilgili olarak araştırma komisyonu kuruldu” dedi.
Helikopterlerden birinin, içinde yedi kişinin bulunduğu AW139 tipi helikopter koşu pistine düştü. Diğer üç mürettebatı taşıyan AS555 Fennec ise bir yüzme havuzuna çarptı.
Eyaletin itfaiye ve kurtarma dairesi, olayla ilgili olarak yerel saatle 09:50’de (01:50 GMT) alarma geçildiğini söyledi.
Malezya Başbakanı Anwar İbrahim, X’ten yaptığı açıklamada “Ulusun yürek parçalayan ve yürek burkan trajedinin yasını tuttuğunu” söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu