GüvenlikHavayolları

THY de dijital sağlık cüzdanı uygulamasına geçiyor

Pegasus Havayolları’nın ardından Türk Hava Yolları da dijital sağlık cüzdanı IATA Travel Pass uygulamasına geçiyor. Başlatılacak pilot uygulama sayesinde yolcularının seyahat deneyimini kolaylaştırılacak.

Geçtiğimiz yıl içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan, özellikle de havacılık sektöründe olumsuz etkiler bırakan COVID-19 salgınına karşı küresel havacılık endüstrisi tarafından yeni tedbirler alınmaya devam ediyor. 

Pegasus IATA Travel Pass uygulayan ilk Türk havayolu şirketi olacak

THY, pandemi sürecinde attığı önemli adımlar ve yürüttüğü başarılı operasyonlarla bu unvanını koruyor. Deneyimli ekibi ve inovatif bakış açısıyla misafirlerine sunduğu yeni teknolojik hizmetler ve üstün hijyen tedbirleri sayesinde küresel değerlendirme kuruluşlarınca ödüllendirilen bayrak taşıyıcı, IATA Travel Pass uygulamasıyla bir pilot çalışma gerçekleştirerek yolcuların sağlık dokümanlarıyla seyahat bilgilerinin entegrasyonunu sağlayacak. 

DİJİTAL TAKİP

Türk Hava Yolları yolcuları uygulama üzerinde dijital pasaportlarını oluşturarak, test ve aşı sertifikalarını temin edebilecekler. Böylece seyahat edecekleri rota için uçuşa kabul doğrulamasını rahatça yapabilecek, seyahatlerini kolaylaştırmak için test veya aşı sertifikalarını havayolları ve ilgili ülke otoriteleriyle paylaşabilecekler.

IATA’nın ilk Travel Pass uygulamasını Singapur Havayolları başlatıyor

Türk Hava Yolları seyahat cüzdanı uygulamalarını belirlenen destinasyonlarda test ettikten sonra, gerekli altyapı entegrasyonlarını da tamamlayarak seyahat dokümanı kontrolünü tüm uçuş ağında dijitalleştirmeyi planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu