Genel Havacılık

Redstar helikopterleri off-shore operasyonunda 5 bin uçuş saatini tamamladı

İstanbul merkezli Redstar Havacılık, filosundaki İtalyan Leonardo imalatı AW139 helikopterleri ile 5 bin uçuş saatini tamamladı. Petrol ve gaz aramada kullanılan deniz ortasındaki platform ve gemilere iniş kalkış gerçekleştiren helikopterler, ana kara ile hayati bağlantı sağlıyor.

Emniyetle tamamlanan 5 bin saatlik uçuş sonrasında Redstar Havacılık’tan yapılan açıklamada “Leonardo AW139 helikopter filomuz, yolcu ve malzeme taşımacılığını hem karada hem de denizde kesintisiz bir şekilde sağlama misyonumuzda hayati bir rol oynuyor.

5000 uçuş saatinin üzerine çıkılması sadece bir kilometre taşı değil, ihtiyaç duyanlara en iyi hizmetin ulaşmasını sağlama kararlılığımızın bir yansımasıdır. Bu başarıyı kutlamamıza vesile olan, deneyim ve özveri ile çalışan ekiplerimize ve hizmet verdiğimiz tüm müşterilerimize teşekkürlerimizi sunarız” dendi.

Off-shore uçuşu nedir

Denizlerde petrol ve gaz aramaları, özel donanımlı gemiler tarafından yapılıyor. Petrol veya gaz bulunduğunda kurulan platformlar, üzerinden çıkartılarak karaya taşınıyor. Sahilden kilometrelerce açıkta zorlu hava şartlarında gemi veya platformlara personel ve malzeme taşımada helikopterler yoğun olarak kullanılıyor.

Burada görev yapacak helikopterlerin kapasitelerinin büyük, motorlarının güçlü olması gerekiyor. Helikopterler aynı zamanda yaşanabilecek bir sağlık sorununda ilk yardım amaçlı da görev yapıyor. 

Deniz üzerinde uzun uçuşlar, hızlı değişen hava şartları, çok sert rüzgarlar uçuş ekiplerinin limitlerini zorlayabiliyor. Bu nedenle görev yapacak uçuş ekiplerinin yüksek tecrübeye sahip olması, özel eğitim görmesi şart. 

Aynı zamanda helikopterlerin sürekli bakımlı tutulması, acil durumlarda dakikalar içinde havalanacak şekilde hazır olması gerekiyor.

Dünya devlerine hizmet veriyor

Redstar Havacılık, sahip olduğu AW139 serisi ile sondaj ve arama platformları, kıyıda veya kıyıda bulunan gemiler ve tesisler, personel ve kargo transferi, tıbbi destek, özel çift motorlu döner kanat  filosu ve risk değerlendirmeleri ile Arama ve Kurtarma (SAR) Operasyonları, acil durum yönetimi, deneyimli personeli ile iş sağlığı gibi hizmetler veriyor. 

Çalıştığı şirketler arasında BTC, BP, Petrobras, Exxon Mobil, Chevron Texaco, SAIPEM ve ENI gibi dünya devleri bulunuyor. Türkiye’de ise enerji sektöründe Botaş, TPAO gibi şirketler yer alıyor.

Buna ek olarak, Redstar Aviation’ın enerji sektörüne katılımı, karadaki petrol ve gaz arama projeleri, boru hattı inşaat projeleri ve elektrik santrallerinin inşası ve geliştirilmesi için havadan destek hizmetleri veriyor.

AW139 15 yolcu taşıyabiliyor

İtalyan Leonardo şirketinin tasarımı olan AW139, ilk uçuşunu 2001’de yaptı. Test ve sertifikasyon sonrasında 2003’te hizmete girdi. Helikopter şirketin en çok satan modellerinden biri oldu.

İki pilotla uçan AW139, kabin tasarımına bağlı olarak en fazla 15 yolcu taşıyabiliyor. 

İki adet Pratt&Whitney Canada PT6C-67C turboşaft motoru ile (her biri 1531 hp güç üretiyor) saatte en fala 310 kilometre hıza çıkabiliyor. Menzili ise 1061 km.

Red Star HEAŞ ile hangar için anlaştı

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu