Haberler

ABD Alaska üzerinde ikinci balonu vurdu

Geçen hafta ABD ile Çin arasında yaşanan balon krizinin etkileri bitmeyen yeni bir balon vakası daha yaşandı. ABD güçleri, Alaska semalarında yeni bir balonun daha vurulduğunu bilgisini paylaştı.

Açıklama, Beyaz Saray’dan geldi. Sözcü, ABD ordusunun Alaska üzerinde tanımlanamayan bir cismi “tedbir/güvenlik amacıyla Başkan Joe Biden tarafından verilen emirle” düşürdüğünü açıkladı.

Sözcü John Kirby, insansız nesnenin “küçük bir otomobil büyüklüğünde” olduğunu ve o sırada seyrek nüfuslu bir alanın üzerinde olduğunu söyledi. Kirby, Başkan Joe Biden’ın kaynağı bilinmeyen cismi düşürme kararı aldığını söyledi.

Bu sefer 40 bin feet irtifada vuruldu

Son bir haftada ikinci balon olayında havalanan savaş uçakları, balonu 40 bin feet yani yaklaşık 13 bin metrede vurdu. Sözcü Kirby, Alaska üzerindeki tespit edilen nesnenin hızla hareket ettiğini ve sivil uçaklar için “makul bir tehdit” oluşturduğunu açıkladı.

Kirby, “Cismin şu anda donmuş olan ABD sularına düştü. Enkaza bakıldığında balonun geçen haftakinden daha küçük olduğunu söyleyebiliriz. Şu anlık cisim bir devlete mi yoksa şirkete mi ait bilmiyoruz”

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu