Havacılık Endüstrisi

Ruslar yolcu uçağı imalat hızını artırıyor

Ukrayna Savaşı ile birlikte Rus havayollarında bulunan batı yapısı Boeing, Airbus gibi imalatçıların uçakları yere indi. Bu uçakların yerine örneğin hava sahasını açık tutan Türkiye’ye Rus havayolu şirketleri kendi üretimi uçaklarla uçmaya başladı.

Bu adımın ardından Ruslar yeni bir karar aldı. Halen imal edilen Il-96 ve Tu-214 uçakları için üretim artırma kararı alındı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Yury Borisov, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rus Birleşik Uçak Şirketi (UAC)’nin gerekirse Il-96 ve Tu-214 jetlerinin üretimini artırabileceğini söyledi.

Borisov, “Il-96 ve Tu-214 uçakları halen özel müşteriler için küçük bir seri olarak üretiliyor. Şu anda ulaşım sektöründeki meslektaşlarımızla talep analizini ve öncelikli önlemleri sonuçlandırıyoruz. Sahip olacağımız tablodan yola çıkarak, muhtemelen bu tür uçakların ekstra üretimi için rezervi devreye alacağız.” dedi.

Sivil uçakların inşasının askıya alınmadığını söyleyen Borisov, “Amiral gemisi projelerimiz MC-21 ve SSJ-100’ün uygulanmasını hızlandırdığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu