Havacılık Endüstrisi

MC-21 Rus motoru ile uçtu

Rusların ABD’nin ambargosu ile yeni nesil yolcu uçakları MC-21’de ‘yerli motora’ dönmüştü. Uçak, PD-14 motoru ile ilk uçuşunu dün gerçekleştirdi. 

Irkut Havacılık tesislerinde yapılan test uçuşunda, Rus üretimi motorlarla ilk kez havalanan uçağın 1 saat 25 dakika havada kaldığı bilgisi verildi.

Uçuşun test pilotları Vasily Sevastyanov ve Andrey Voropaev ve test mühendisi Alexander Solovyev komutasında sorunsuz tamamlandığı açıklandı.

Uçuş sonrasında pilot Vasily Sevastyanov uçuşun planlandığı şekilde tamamlandığını belirtirken, “Yeni motorlar tüm modlarda istikrarlı bir şekilde çalıştı” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Talkın verip salkım yutmak bu olmalı. Hem serbest ticaret diyeceksin, hem de önüne gelene ambargo. Sayısız ülke halkları de açlık dahil işkence çekecekler. Deli deliyi görünce değneğini saklarmış. Bundan istenen netice
    hasıl olmayacak sonunda. Rusya’ya sivil motor ambargosu konduğunu da ilk sizden öğrendim. Iha’lara acil
    ihtiyaç varken satmadılar. Şimdi de gerek kalmadı artık. Bundan daha büyük mutluluk olur mu ? Bir dakika, daha da büyüğü MMU bittiği zaman olacak. Mühim birisinin mühim lafıdır : ” Tanrım, beni sen asıl dostlarımdan koru,
    düşmanımın hakkından ben kendim gelebilirim”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu