Havacılık Endüstrisi

Kratos XQ-58A Valkyrie’den ilk atış

ABD’li Savunma ve Güvenlik Çözümleri Şirketi Kratos, ABD Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı (AFRL) işbirliğiyle geliştirilen insansız hava aracı XQ-58A Valkyrie’nin altıncı test/demo uçuşunu ve dâhili silah bölmesinden ilk yük bırakma işlemini başarıyla tamamladığını duyurdu.

26 Mart’ta Arizona, Yuma Deneme Sahasında gerçekleştirilen test, XQ-58A’nın dâhili silah bölmesinden küçük, insansız bir uçak sistemi (small, unmanned aerial system / SUAS) fırlatma yeteneğini gösterdi. XQ-58A, önceki uçuşlardan daha yüksek ve daha hızlı uçtu.

PİSTTEN BAĞIMSIZ BİR İHA

ALTIUS-600 tipi küçük, insansız uçak sisteminin başarılı bir şekilde bırakılmasının ardından XQ-58A, gösterilen çalışma kapsamını genişletmek için ek test noktalarını tamamladı. Bu test ayrıca uygun fiyatlı, yüksek performanslı insansız hava araçlarının faydasını gösterdi.

Düşük maliyetli, çok görevli, pistten bağımsız bir insansız hava aracı (İHA) olan XQ-58A, çeşitli savunma görevi uygulamalarını desteklemeyi amaçlayan uzun menzilli uçuşlar ve yüksek ses altı hızlar yapabilme kapasitesine sahip bulunuyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu