Havacılık Endüstrisi

İstanbul AirShow 2021’e ertelendi

1996’dan bu yana Atatürk Havalimanı’nda önce Airex daha sonra da İstanbul AirShow adıyla yapılan sivil havacılık fuarı, yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle 2021’e ertelendi. Fuarın 1-4 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılması planlandı. Bu yıl salgının başlangıcında düzenlenen Singapur Air Show haricinde tüm organizasyonlar iptal edildi.

13. Uluslararası Sivil Havacılık ve Hava Limanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu tarafından yapılan açıklamada, 26 yıldır kesintisiz olarak düzenlenen fuarın organize edilebilmesi için son ana kadar Covid-19 sürecinde olumlu gelişmeler beklendiği ancak etkinlik dönemi için resmi fuar düzenleme izinlerinin verilip verilmeyeceğinin 14 Ağustos 2020 itibarıyla netleşmemesi, sürenin çok daralması sonucu da verimli bir organizasyon düzenlenmesi imkanlarının ortadan kalkması, en önemlisi de uluslararası serbest seyahat şartlarının halen bir düzene oturmamış olmasının ertelemeyi kaçınılmaz hale getirdiği belirtildi.

YENİ TARİH 23-26 EYLÜL 2021

Başta yabancı katılımcılar ve ilgili devlet kurumlarının tavsiye ve destekleri ile ISTANBUL AIRSHOW’un yeni tarihleri 23-26 Eylül 2021 olarak değiştirildi. Fuar yine Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu