Havacılık Endüstrisi

İlk F/A-18 Blok III Super Hornet’ler uçuş testi için ABD Donanmasında

Necdet GÜRSOY

Boeing, F/A-18 Blok III Super Hornet’lerden ilk ikisini uçuş testi için ABD Donanmasına teslim etti. Biri tek koltuklu E modeli diğeri çift koltuklu F modeli olan uçaklar gelişmiş sistemlerle donatıldı. İlk operasyonel Blok III jet, 2021’in başlarında Amerikan Donanması’na teslim edilecek.

“Uçak, tüm Blok III görev sistemi bileşenlerinin taşıyıcı uygunluğu ve entegrasyon testi için kullanılacak.” diyen Boeing’in F/A-18 & EA-18G programlarından sorumlu Başkan Yardımcısı Steve Wade, “Bu test jetleri, operasyonel uçakları almadan önce mürettebatın yeni, gelecek nesil sistemlerle rahat etmesi için bolca zamana sahip olmasını sağlayacak.” dedi.

Donanma, uçağı; pilotları gelişmiş kokpit sisteminin yeni 10 inç x 19 inç dokunmatik ekranına alıştırmak ve gelişmiş ağ özelliği ile sunulan yetenekleri test etmek için kullanacak.

Bu geliştirmelere ek olarak, Blok III yapılandırması daha uzun menzil, azaltılmış radar imzası ve gelişmiş bir iletişim sistemi içeren yetenek yükseltmeleri sağlayacak. Uçağın ömrü de 6 bin saatten 10 bin saate çıkarılacak.

Boeing ve ABD Donanması geçen yıl 78 Blok III Super Hornet için bir sözleşme imzaladı. Boeing ve Donanma test ekipleri de uyumlu yakıt deposu prototipleri ürettiler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu