Fuar

Meteksan Savunma Pakistan pazarına tüm ürünlerini götürüyor

Türk Savunma Sanayii’nin butik şirketlerinden Meteksan, hedefine Pakistan pazarına aldı. Şirket tüm ürünlerini, 15 Kasım’da kapılarını Karaçi’de açacak olan IDEAS 2022 Fuarı’nda sergileyecek. Meteksan Savunma, pazardan umutlu.

Hangi ürünlerini götürüyor?

  • YAKAMOS 2020 Karinaya Monteli Sonar Sistemi
  • ULAQ İnsansız Deniz Aracı Ailesi
  • MILSAR İHA SAR/MTI Radarı
  • KAPAN Dron Savunma Sistemi
  • NAZAR Lazer Elektronik Harp Sistemi
  • PELIKAN RF Güdümlü Mermi Simülatörü 
  • Retinar PTR Çevre Gözetleme Radarı
  • MERT Taşınabilir Elektronik Taarruz Sistemi
  • MERTER Sırt Tipi Taktik Saha Elektronik Taarruz Sistemi
  • Denizaltı Sonar Sistemleri 
  • Taktik Data Link Sistemi 
  • Füze ve İnsansız Hava Aracı Alt Sistemleri 
Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Kerem Alparslan

Meteksan Savunma Genel Müdürü Selçuk Kerem Alparslan, fuar katılımıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Milli gururumuz MILGEM Korvetlerimizin milli sonarı YAKAMOS’un daha da geliştirilmiş versiyonu olan YAKAMOS 2020 Karinaya Monteli Sonar Sistemimizin bildiğiniz üzere ilk kez ihracatını Pakistan’a gerçekleştirmiştik. Çok yakında Pakistan MILGEM Korvetleri ile görev yapmaya başlayacak olan YAKAMOS 2020’nin başarısının şirketimiz ve ülkemiz adına büyük önem taşıdığına inanıyorum.

IDEAS 2022 Fuarı ile birlikte MERT ve MERTER ürünlerimizi de ilk kez bir yurtdışı fuarda sergilemiş olacağız. Meteksan Savunma olarak Elektronik Harp konusunda çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızın ilk meyvesi olan MERTER’in yakın zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesini bekliyoruz. Özellikle yakın dönemde Dünya’da yaşanan çatışmalar bizlere Elektronik Harp konusunun tüm ülkeler için ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu sebeple IDEAS fuarında özellikle MERT ve MERTER’in heyetlerin ilgisini çekeceğine inanıyorum.

Bildiğiniz üzere Meteksan Savunma’nın denizaltı platformlarına yönelik geliştirdiği sonar sistemleri, ön elektronikler, sinyal işleme donanım ve yazılımları Türk Deniz Kuvvetleri tarafından başarıyla kullanılıyor. Bu kendini ispat etmiş sistemlerin yurt dışında da insanlı/insansız denizaltılar ile denizaltı modernizasyon projelerinde görev alabileceğini değerlendiriyorum.

Kritik teknolojiler

Son olarak da yine IDEAS 2022 Fuarı’nda sergileyeceğimiz İnsansız Hava Aracı ve füze alt sistemlerinin de çok kritik konular arasında yer aldığını söyleyebilirim. Bu platformlar nitelikleri nedeniyle hem bir ürün olarak hem de alt sistemleri ile beraber, kritik teknolojiler arasında yer alıyor. Birçok ülke, bu kritik teknolojileri, başka ülkelerle paylaşmıyor ya da çok sıkı kurallar ve kısıtlamalar çerçevesinde paylaşıyor. Meteksan Savunma, farklı olarak tamamen yerli ve milli olarak geliştirdiği bu çözümlerin, dost ve müttefik ülkelerin platformlarında kullanımı için stratejik iş birliklerine dayanan ve paylaşımcı bir politika ile hareket ediyor.” 

Meteksan Savunma, IDEAS 2022’de, ziyaretçilerini, 1.Salon, A23 numaralı standında ağırlayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu