Uçuş Emniyeti

Amazon’daki uçak kazasında kaybolan 4 çocuk için iki farklı açıklama

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro Amazon’daki uçak kazasında kaybolan 4 çocuğun bulunduğunu duyururken, arama- kurtarma çalışmaları yapan ordu yetkililerinden ise yalanlama geldi.

Kolombiya’da 1 Mayıs tarihinde Araracuara- San José del Guaviare seferini yapan küçük bir uçak Amazon ormanına düşmüştü.

NTV’nin aktardığı haberde; uçakta dördü çocuk biri pilot olmak üzere toplamda yedi kişi bulunuyordu. Kolombiya ordusu uçaktan alınan son sinyalin olduğu bölgede günlerdir gönüllülerle birlikte arama çalışması gerçekleştiriyordu.

Hafta başında Kolombiya ordusu üç yetişkinin cesetlerine ulaştı. Onbir aylık, dört, dokuz ve 14 yaşındaki dört çocuğu arama çalışmaları ise sürüyordu. Dün akşam saatlerinde Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro akılları karıştıran bir açıklama yaptı.

Petro günlerdir aranan çocukların bulunduğunu iddia ederek, “Ülkemiz için bir sevinç” paylaşımında bulundu.

Kolombiya basınına göre ise ordu yetkililerinden tam tersi bir açıklama geldi. Ordu yetkilileri çocukların yaşadıklarına dair güçlü kanıtların olduğunu ve orman içerisinde bulundukları alanın tespit edildiğini söyledi.

Yüksek ağaçlar ve sık çalılıklardan oluşan Amazon yağmur ormanlarında arama kurtarma çalışmalarının zor olması nedeniyle çocukların henüz bulunamadığı belirtildi. Yine çocukların izine ulaşıldığı ifade edildi.

Bulunan cesetlerin yanında yenmiş orman meyveleri bulunduğu, aynı zamanda yine yakın bir bölgede dallarla küçük bir korunak yapıldığı ve son olarak bir bebek biberonu bulunduğu aktarıldı.

Bölgedeki yerel halkın kullandığı Huitoto dilinde yayımlanan mesajda çocuklara orman içerisinde hareket etmemeleri söylendi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu