Havacılık Endüstrisi

Dünya Ticaret Örgütü’nden Boeing kararı

Dünya Ticaret Örgütü (DTO), Avrupalı uçak imalatçısı Airbus’ın yıllık 4 milyar dolarlık satış ve pazar kaybı olduğunu açıkladı. DTO yayınladığı raporunda, Avrupa Birliği’ne her yıl 4 milyar ABD doları tutarında ihraç edilen ABD mallarına gümrük vergisi uygulama yetkisinin Avrupa Birliği’ne verileceği de bildirildi.

Bu karar, Boeing’e verilen sübvansiyonların DTÖ kurallarını ihlal ettiğini doğrulayan önceki dört DTÖ kararı ve 2011’den 2019’a kadar temyiz raporlarını takip ediyor.

Airbus CEO’su Guillaume Faury, “Bu DTÖ anlaşmazlığını Airbus başlatmadı ve havacılık endüstrisinin müşterilerine ve tedarikçilerine ve etkilenen diğer tüm sektörlere zarar vermeye devam etmek istemiyoruz” dedi. 

CEO Faury, ”Daha önce de gösterdiğimiz gibi, adil bir çözüme götüren bir müzakere sürecini desteklemeye hazır ve hazırız. DTÖ şimdi konuştu, AB karşı önlemlerini uygulayabilir. Atlantik’in her iki yakasında da tarifelerin kaldırılabilmesi için şimdi bir çözüm bulmanın zamanı geldi” diye konuştu.

Airbus, eşit şartlara sahip bir oyun alanı oluşturmak ve gecikmiş bir anlaşma aramak için gerekli önlemleri alma konusunda AB Komisyonu’nu tam olarak destekliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu