Türk Savunma Sanayi

Barış Kartalı’na HAVELSAN imzası

HAVELSAN, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’23’te; Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ve ASELSAN iş birliğiyle ‘Barış Kartalı Modernizasyonu’ için iş birliği sözleşmesi imzaladı.

HAVELSAN, imzalanan sözleşme kapsamında; SSB, TUSAŞ ve ASELSAN iş birliğiyle ‘Barış Kartalı Modernizasyonu’ projesinde uçakların komuta kontrol sistem yazılım ve donanımları ile yenilenecek sensörlerin komuta kontrol sistemine entegrasyonunu gerçekleştirecek.

Konuya ilişkin HAVELSAN’ın Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“IDEF’23’te; SSB, TUSAŞ ve ASELSAN iş birliğiyle imzaladığımız sözleşme kapsamında; Barış Kartalı Modernizasyonu projesinde uçakların komuta kontrol sistem yazılım ve donanımları ile yenilenecek sensörlerin komuta kontrol sistemine entegrasyonunu gerçekleştireceğiz.”

BARIŞ KARTALI (HİK)

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile Boeing firması arasında B737-700 tipi Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı’nın (HİK) tedarikine yönelik imzalanan sözleşme, 23 Temmuz 2003 tarihinde yürürlüğe girdi.

Barış Kartalı Programı çerçevesinde Türkiye, Amerikan Boeing firmasından dört adet B737 tipi Havadan Erken İhbar ve Kontrol (HİK) uçağı ve bir adet Yer Destek Sistemi satın almakta. Söz konusu programda TUSAŞ ile Boeing firması arasında 28 Ocak 2004’te “Modifikasyon, Sistem Yerleşimi, Kontrol, Test ve Teslim” işlemlerini kapsayan bir alt yüklenicilik sözleşmesi imzalandı.

Program çerçevesinde ilk uçağın işlemleri Boeing-Seattle tesislerinde, diğer üç uçak işlemleri ise TUSAŞ tesislerinde gerçekleştirildi.

Tadilat işlemlerinin yanı sıra, proje kapsamında değiştirilen veya ilave edilen tüm sistemlerin testleri ile uçağın periyodik, planlı ve plansız tüm bakımları TUSAŞ tarafından yapılmakta.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu