Uçuş Emniyeti

Kayıp helikopterde 4 Eczacıbaşı çalışanı var

Dün İtalya’da radar ekranlarından kaybolan Leonardo imalatı AW119 Koala tipi helikopterde 4 Eczacıbaşı çalışanı olduğu açıklandı. Lucca kentinden havalanan helikopter içinde 4 Türk, 2 Lübnan vatandaşı ve bir İtalyan pilot ile Modena kentinde bulunan Pavullo nel Frignano Havaalanı’na uçuyordu.

Eczacıbaşı Holding tarafından yapılan açıklamada, helikopterde bulunan Türk yolcuların, şirket çalışanları olduğu belirtildi:

“Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzdan dört arkadaşımızın, Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya’da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır”

Aramalar sürüyor

İtalyan makamları tarafından, kaybolan helikopterin arama çalışmalarının sabah saatleriyle birlikte yeniden başladığı açıklandı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve İtalya’da görevli diplomatların da konuyla ilgili olarak İtalya’daki ilgili resmi ve sivil otoriteler ile temasa geçtiği belirtildi.

Dün sabah havalanmıştı

Yetkililer, Capannori Lucca Tassignano havaalanından yerel saatle 09.30 civarında yola çıkan helikopterin en son Pievelago kenti yakınlarında Modena bölgesinde bulunduğu ifade edildi. Bu nedenle aramanın, bölgedeki küçük San Pellegrino kasabası ile Piandelagotti arasındaki Apenin sırtına odaklandığını ifade edildi. 

Bölgenin nispeten ıssız ve engebeli olması sebebiyle Ulusal Alp Kurtarmaya bağlı 24 gönüllüden oluşan yer ekibinin, araştırmayı yerden yürüttüğü belirtildi. İtalya Hava Kuvvetlerine bağlı helikopterin ise arama çalışmalarına havadan devam ettiği kaydedildi.

Eczacıbaşı Holding’in 2017’de helikopteri düşmüştü

Eczacıbaşı Holding’e ait Sikorsky imalatı S-70 serisi helikopter, 2017’de İstanbul’da Büyükçekmece’de bulunan televizyon verici istasyonunun antenine çarparak düşmüştü. Kazada, helikopterde bulunan iki pilotun yanı sıra 5 kişi de hayatını kaybetmişti. Atatürk Havalimanı’ndan kalkan helikopter bulut içine girmiş, ana rotor, kulenin üstünde bulunan antene çarpmıştı.

Aynı helikopterden Türk Kara Kuvvetleri de sipariş vermişti

Geçtiğimiz günlerde, İtalyan imalatçı Leonardo’nun tasarımı olan tek motorlu AW119 Koala’dan Türk Kara Kuvvetleri de 15 adet sipariş vermişti. Helikopterler, pilot eğitiminde kullanılacak. Taşıma kapasitesi 7 yolcuya kadar AW119, sivil amaçlı tasarlanmasına rağmen aralarında Amerikan Deniz Kuvvetleri ve İsrail Kara Kuvvetleride eğitim amacıyla kullanmak için sipariş vermişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu