Kariyer

HAVELSAN İHA-İKA ekibini büyütüyor

Türkiye’nin önde gelen savunma şirketlerinden HAVELSAN, İnsansız Hava Araçları (İHA) ve İnsansız Kara Araçları (İKA) bölümleri için ekibini büyütüyor. 

HAVELSAN, Gömülü Yazılımlar, Yazılım Geliştirme (C, C++, Python), Simülasyon yazılımları (oyun teknolojileri, modelleme, yazılım entegrasyonu), Sistem Mühendisliği (İHA tasarımı, İKA tasarımı), Sistem Emniyeti ve özel mühendislik alanlarında (bir veya birkaçında) çalışmak üzere deneyimli ve deneyimsiz adaylar arıyor.

HAVELSAN’ın Ankara ofisinde görevlendirilecek mühendisler için daha fazla bilgi için tıklayın

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. İstemezük ! Havelsan elbet gurur duyduğumuz, gözbebeğimiz bir kuruluş. Öte yandan herkes kendi işinde, uzmanlaştığı konuda çalışsa, nasıl olur ? Hav-el-san. Bu ika işi de nereden çıktı ? Yakında tersane de kurmayı düşünürler mi ? Bu bizim bir hastalığımız: az olsun,benim olsun. Eğer başkasının elinde olmayan bir teknoloji geliştirdiler ise neden bunu bir şekilde kara aracı yapan diğer şirketlerimizle paylaşmazlar ? Hava elektoniği
    konusunda yapılacak herşey bitti de sıra buna mı gelmişti ? Teessüf eder,tashih beklerim. İstemezük !

  2. Mustafa Bey’e cevaben;
    HAVELSAN’ın uzun yıllar sonucu elde ettiği bir simülasyon ve yazılım geliştirme altyapısı bulunuyor. Bu noktada sürü robotları geliştirmek için iki kritik bileşen zaten elde var. Yeni nesil sürü robotları için yapısal ve donanımsal tasarım biraz daha arka planda kalıyor, sonuçta bir zırhlı araç veya taktik iha yapmıyorsunuz. Simülasyon teknolojileri(makine öğrenmesi aşaması için kritik) ve dağıtık sistem yazılım kabiliyeti en belirleyici faktör. Bu bağlamda HAVELSAN’dan daha yeterli bir şirket aklıma gelmiyor. Zaten yetkililerin açıklamalarına bakarsanız şirketin amacı fiziksel olarak sistemi geliştirmek değil, beyin diye niteleyebileceğimiz gerekli yazılım ve donanım kitlerini geliştirip, fiziksel üretimi yapacak şirketlere bu desteği sağlamak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu