GüvenlikŞeref Sezgin

Yolcu uçağı pist dışına çıktı, 1 ölü, 16 yaralı

Peru’da meydana gelen kazada, kalkış sırasında SAETA şirketine ait Jetstream 32 tipi pervaneli yolcu uçağı pistten çıktı. Olayda içinde 2 pilot ve 15 mürettebatın bulunduğu uçakta 17 kişi yaralandı. Başına darbe alan bir yolcu hastanede hayatını kaybetti.

Kaza, El Estrecho Havalimanı’nda meydana geldi. Toplam 1200 metre uzunluğuna sahip pisti bulunan havalimanı, deniz seviyesinden 433 feet yükseklikte.

Kaza, kalkış sırasında meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, uçak pistte yeteri kadar hızlanamadı. Sonrasında pilotlar kalkıştan vazgeçseler de Jetsream 32 tipi uçak duramayarak toprak alana çıktı.

Kaza sonrasında SAETA Havayolları ile ilgili soruşturma başlatıldı. Yaralıların hastanede tedavilerine ise devam ediliyor.

İngiliz imalatçı British Aerospace şirketi tarafından tasarlanan Jetstream serisi turboprop motorlu uçaklar, 1970’lerin sonunda tasarlandı. Hedef, yarı hazırlanmış pistlerden uçan, 19 koltuk ve daha az kapasiteli havayollarına farklı bir ürün sunabilmekti.

1980 ile 1993 yılları arasında üretimde kalan uçaktan toplam 386 adet imal edildi. Halen az sayıdaki uçak dünyanın farklı ülkelerinde uçuşlarını sürdürüyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu