Güvenlik

Husilerin BAE saldırısına THAAD’lı önlem

Geçtiğimiz günlerde Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dhabi’ye drone ve balistik füze saldırısı düzenlenirken buna karşı alınan önlemler de dikkat çekti. BAE güçleri yüksek irtifadan gelen balistik füzeyi THAAD olarak adlandırılan Terminal Yüksek İrtifa Alan Savunma füzeleri ile vurdu.

O anlar kameralara böyle yansıdı:

BAE ilk yabancı kullanıcı oldu

BAE güçleri, THAAD sistemini 2015 yılında satın almıştı. 48 adet füze, 9 taşıyıcı-fırlatma aracı için toplam 1.1 milyar dolar ödeye BAE, özellikle bu önlemi İran tehdidi nedeniyle almıştı.

Böylelikle Husilerin ABD, Fransı ve BAE birlikleri tarafından kullanılan Abu Dhabi yakınlarındaki Al Dhafra Hava Üssü’ne yaptıkları saldırı bertaraf edilmiş oldu.

Drone yasağı geldi

Husilerin 17 Ocak’ta yaptığı saldırıda ise Abu Dhabi limanındaki petrol boşaltım tesisleri ile Abu Dhabi Havalimanı vuruldu. Olaylarda üç kişinin hayatını kaybetti.

Bu saldırı sırasında BAE ülkede eğlence amaçlı droneların kullanılmasını yasakladı. İçişleri Bakanlığı, drone ve diğer hafif elektrikli spor uçakları kullananların yasal yükümlülükle karşı karşıya kalacağını duyurdu. Bakanlık, film çekmek isteyen işletmelere muafiyet sağlayabileceğini kaydetti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu