Haberler

TOMTAŞ Havacılık ve Teknoloji kuruluyor; imzalar atıldı

Kayseri’de 1925 yılında kurulan ve 1928 yılında kapatılan Türkiye’nin ilk uçak fabrikası Tayyare ve Motor Türk Anonim Şirketi TOMTAŞ’ın adı, kurulacak TOMTAŞ Havacılık ve Teknoloji A.Ş. ile yeniden hayata geçirilecek. TUSAŞ, ASFAT ve Kayseri Girişim Grubu ortaklığında yeniden hayata geçirilen TOMTAŞ’ın ortak girişim imza töreni Erciyes’te yapıldı.

ASFAT, TUSAŞ, TOMTAŞ Yatırım ve Erciyes Teknopark ortaklığı ile kurulacak TOMTAŞ Havacılık ve Teknoloji A.Ş’nin ortak girişim sözleşmesi Erciyes’te düzenlenen törenle imzalandı.

Törene Milli Savunma Bakın Hulusi Akar ile Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile girişim ortakları TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, ASFAT Genel Müdürü Esad Akgün, TOMTAŞ Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekşi, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ve iş insanları katıldı.

Akar: Yarım kalan hikaye yeniden yazılıyor

Bakan Akar törende yaptığı konuşmada “Dünya almış başını gidiyor. Dolayısıyla bizim de çok çalışmamız lazım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ortaya koyduğumuz vizyon ve destek ile savunma sanayi yolculuğunda en temel ilke özel sektör, kamu, üniversiteler ve vakıf şirketleri. Bunun dördünün bir araya gelmesi ile ortaya çıkacak enerjinin, sinerjinin çok büyük olduğunu, olacağını hepimiz görüyoruz, biliyoruz ve bu şekilde çok şeyler yaptık.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu