Gösteri

Ali İsmet Öztürk’ün uçağını artık Semin Öztürk uçuruyor

Türkiye’nin ilk profesyonel kadın akrobasi pilotu olan Semin Öztürk Şener, 19 Kasım itibari ile yıllarca babası Ali İsmet Öztürk tarafından kullanılan Mor Menekşe Pitts S-2S ile uçmaya başladı. 10 yıldır profesyonel olarak kırmızı renkteki Pitts S-2B ile uçan Semin Öztürk Şener, ilk uçuşunda 30 dakika boyunca akrobasi yaptı.

Ali İsmet Öztürk, sosyal medya üzerinden 20 yıl boyunca uçtuğu Mor Menekşe’yi kızına emanet etmesini şöyle paylaştı: 

Bugün 19.11.2022 Cumartesi… 

Bir devir kapandı ve bir devir açıldı …

Bundan 20 yıl önce Mor Menekşe’yi imal ederken, Semin’in bir gün onunla “Uluslararası Profesyonel Akrobasi Dünyasında” yer alacağı hiç aklıma gelmemişti! Semin o zamanlar sadece 11 yaşındaydı. Ablası Senan gibi dünya tatlısı bir evlattı.

Bizler o vakitler kendimize 3 silahşörler derdik…”Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” … Yıllar çabuk geçiyor biliyorsunuz… Semin, ablası Senan’ın büyük desteği ve benim onun bireyselliğini kabullenmem ile hayatında bir seçim yaptı, “Profesyonel Akrobasi Pilotu” oldu. Bir baba için kolay değildir bu…baba da profesyonel akrobasi pilotu olsa dahi… Semin, Kırmızı Pitts S2B uçağında 10 yıl profesyonel akrobasi uçarken ben, Acromach Super S2S de yani Mor Menekşe de 20 yıl profesyonel akrobasi uçtum… ve geçen sene profesyonel akrobasiden emekli oldum. Elbette Mor Menekşe ile yaptığım son gösteri çok duygusaldı benim için … ama …ondan daha duygusalı bugün yaşandı.

Mor Menekşe’yi devraldı

Bugün sabah saatlerinde, Semin Öztürk Şener babasının imal ettiği ve 20 yıl 22 ayrı ülkede uçtuğu Mor Menekşe’yi ondan devir aldı !

Yani,

Bir devir kapandı ve bir devir açıldı !

Benim için kolay olmadı…

Hem çok sevinçliydim, hem de çok hüzünlü…

Elbette ve elbette “sevinç hüzüne baskındır” …

Semin kendine has soğukkanlılığı ile sanki yıllardır Mor Menekşe ile uçuyormuş gibi o kokpite girdi, motor çalıştırdı ve müthiş bir kalkış ile 30 dakika boyunca akrobasi yaptı ve muhteşem bir inişle bunları taçlandırdı !

Tek kişilik

Hatırlatırım, Mor menekşe “tek” kişilik bir uçaktır ! Yani bu ilk uçuş gerçekten İLK YALNIZ uçuş gibidir… Semin bu uçakta çift kumanda eğitimi almadı, alamazdı… zira bu mümkün değildi… düşünsenize daha önce hiç uçmadığınız bir uçakla İLK defa uçuyorsunuz ve kokpitte sadece siz varsınız… başka kimse yok ! 

Fotoğraflarda Semin’in, Mor Menekşe ile yaptığı İLK uçuşun kalkış ve iniş anı görülüyor… Elbette başka fotoğraflarda var ve onları yarın paylaşacağım.

Evet, “bir devir kapandı” Mor Menekşe bundan böyle sadece fotoğraflarda ve anılarda kalacak, çünkü “bir devir açılacak” Mor Menekşe başka bir renge boyanacak ve Semin’le özleşecek !

Çok az babaya nasip olacak bir günü yaşadığımı biliyorum.

Şu var ki, bugünü görmek dahi hayatımdaki bütün zorluk ve acıları yaşanmaya değer kıldı ! Bu akşam huzurla uyuyacağım ve yarın bütün bilgim ve tecrübemle Senan’ın ve Semin’in ardında olacağım…

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu