Genel Havacılık

Üçüncü Cessna SkyCourier prototipi uçuş test programına başladı

ABD’li Textron Havacılığın Cessna SkyCourier turboprop geliştirme programı, üçüncü ve son uçuş test uçağının (P2) 28 Eylül Pazartesi günü ilk uçuşunu başarıyla tamamlamasıyla önemli bir kilometre taşına daha ulaştı. Yolcu varyantında yapılandırılan ikinci uçak olan P2, uçuş testi sertifikasyon programındaki diğer iki hava aracına katılacak.

Pilotlar Todd Dafton ve Caleb Quick tarafından gerçekleştirilen ilk P2 uçuşu 90 dakika sürdü ve 210 knot hıza ve 15 bin feet yüksekliğe ulaştı. Uçak, öncelikle Eglin Hava Kuvvetleri Üssü’ndeki iklim odasında havacılık testlerine, yanıcı sıvı testlerine ve soğuk ve sıcak hava testlerine odaklanmak için kullanılacak.

Cessna SkyCourier programının kilometre taşları boyunca ilerlemeye devam ettiğini belirten Mühendislik ve Programlar kıdemli başkan yardımcısı Chris Hearne, “Üçüncü test uçağımızın bu en son başarılı uçuşu, yıl boyunca yarattığımız büyük ivmeyi sürdürmemizi sağlıyor. Cessna SkyCourier’ı müşterilerimizin ellerine ulaştırmaya yaklaşırken yakında Wichita’da hat üretimine başlayacağız.” dedi.

Uçağın ilk prototipiyle P2 uçağı pencereler ve kapılar dâhil olmak üzere yolcu konfigürasyonuna sahipken ilk uçuşunu Ağustos ayında tamamlayan P1 uçağı, kargo uçağı konfigürasyonunda yapılandırıldı. Uçuş test programında ise toplam 150 uçuş saatine erişildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu