Genel Havacılık

THK’dan çıkartılan 150 kişi TBMM gündeminde

Türk Hava Kurumu’ndan işten çıkartılanların sayısı 150’yi aştı. Geçtiğimiz yıl ekim ayında yönetimi kayyuma devredilen THK’da işten çıkartmanın artarak süreceği personel arasında konuşuluyor. İşten çıkartmalar, meclis gündemine de taşındı.

Konu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Orhan Sümer tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’na da getirildi. Söz alan Milletvekili Sümer, kayyum atanma gibi konularla tartışmalı hale gelen Türk Hava Kurumu için “Türk Hava Kurumu kapatılmak mı isteniyor?” dedi.

“THK KAPATILMAK MI İSTENİYOR”

İşte Adana Milletvekili Orhan Sümer’in konuşması:

“Cumhuriyetin ilanından kısa bir süre sonra, doğrudan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle kurulan, havacılık sanayimiz için büyük önem taşıyan Türk Hava Kurumu bugün bu misyonunu yerine getirmekten çok uzak, hatta kötü yönetimlerin bir sonucu olarak kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Cumhuriyetimizin simge kurumlarından biri olan Türk Hava Kurumunda önce yolsuzluk iddiaları çıktı, ardından doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterildi ve sonra da kayyum atandı. Atanan kayyum, bırakın eski işlerine kavuşturmayı, Kurumu daha da işlevsiz hâle getirdi. Yangın söndürme ihalelerinde devre dışı bırakılan Türk Hava Kurumu büyük bir maddi kriz içerisine girdi. Krizin faturası, Kurum çalışanlarına çıkarılıyor, yaklaşık 150 kişi işten çıkarıldı, işten çıkarılmalara devam edeceği bekleniyor. Buradan soruyoruz: Türk Hava Kurumu atıl bir hâle getirilip sonra da kapatılmak mı isteniyor?”

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu