Genel Havacılık

Nissan’ın eski CEO’sunu kaçırmaya hapis cezası

Japonya’da ev hapsinde tutulurken düzenlenen operasyon ile kaçırılan Nissan’ın eski CEO’su Carlos Ghosn’u İstanbul’a getiren iki pilot ve o dönem operasyonu yapan MNG Jet şirketin operasyon müdürüne 4 yıl 2’şer ay hapis cezası verildi.

Olay 29 Aralık 2019’da meydana geldi. Carlos Ghosn, bir ev partisinde kontrbas kutusu ile çıkartıldı ve ardından Osaka Havalimanı’ndaki genel havacılık terminaline götürüldü. Burada Türk tescilli Global Express tipi iş jetine bindirildi. Atatürk Havalimanı’na inen uçakta Ghosn daha sonra bir başka uçağa aktarıldı ve Beyrut’a götürüldü. Bu uçuşlara MNG Jet’in operasyon müdürü Okan Kösemen de katıldı. 

HAPİS CEZASI

Bakırköy 17. Asliye Ceza Mahkemesi şirket yöneticisi Okan Kösemen ile pilotlar Bahri Kutlu Sömek ve Noyan Pasin, “Göçmen kaçakçılığı” suçundan 4 yıl 2’şer ay hapis ve 31 bin 40’ar lira adli para cezasına çarptırdı. Osaka-İstanbul uçuşunda görev yapan hostes Serpil Kuyumcu’nun da beraatine hükmetti.

İstanbul-Beyrut uçuşunu yapan pilot sanıklar Özgü Bilge Bayram ve Serhat Kahvecioğlu’nun aynı suçtan beraatine karar veren mahkeme, hostes sanık Nesrin Altunalan’ın da beraatine karar verdi. 

TÜRK GENEL HAVACILIĞI İÇİN KÖTÜ BİR OLAY

Olayın ardından Türk özel jetleri tüm dünya operasyonlarında sıkıntı yaşamaya başladı. Uçaklar, binen yolcular sık sık aranılıyor. İzinlerin çıkması uzun sürüyor. Böyle bir kaçırılma operasyonuna karışıldığı için halen bu kısıtlamalar önemli ölçüde sürdürülüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu