Havayolları

Emirates’ten ‘uçak içi eğlence sistemi’ne 350 milyon dolar

Emirates, uçak içi eğlence sistemine 350 milyon USD tutarında yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Yolcu deneyimini daha üst seviyelere taşımayı hedefleyen bu yatırım, şirketin 2024 yılında teslim almaya başlayacağı Airbus A350 tipi uçaklarında yer alacak.

50 adetlik yeni A350 filosu, yeni nesil eğlence sistemiyle donatılacak.

Emirates bu konuda, Fransız Thales firmasının AVANT Up adlı ürününü kullanacak.

Optiq 4k QLED HDR tipi ekranların kullanılacağı sistemde, kolayca tahmin edeceğiniz üzere son derece zengin bir içerik bulunacak.

Filmler, diziler, müzik, canlı TV yayını gibi artık alışageldiğimiz seçeneklerin yanı sıra, A350’lerin eğlence sisteminde EmiratesRED adlı uçak içi online alışveriş kanalı da yolcuların beğenisine sunulacak.

Yolcular ayrıca cep telefonu, tablet PC, kulaklık ve hatta oyun kumandaları gibi kendi elektronik aletlerini, Bluetooth veya kablosuz bağlantı üzerinden sistemle eşleştirip kullanabilecek.

Bundan 30 yıl kadar önce uçaktaki tüm koltukların arkasına uçak içi eğlence ekranı koyarak bir ilke imza atan Emirates böylece, yolcu deneyimi noktasında çıtayı yükseltmiş olacak.

Dr. Abdullah Nergiz

Havacılık sektöründe, hem havayolu hem de havalimanı tarafında 20 yıla yakın profesyonel tecrübesi bulunan Dr. Abdullah Nergiz, Türkiye'nin ilk havacılık blogu olan Havayolu 101'in kurucusu ve baş editörüdür. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını Türkiye sivil havacılık tarihi üzerine yapmış olan Nergiz, halen profesyonel kariyerinin yanı sıra özel bir üniversitede havacılıkla ilgili ders vermeye devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu