Genel Havacılık

Koç Grubu’nun AW139’u İngiltere’ye satıldı

Özel iş helikopter kullanıcıları arasında farklı bir yere sahip olan Koç Grubu, 2015 model TC-HSV tescilli AW139 tipi helikopterini sattı. İngiltere’ye yapılan satışın aracılık, sunum ve teslimat uçuşu Ankara merkezli Mira Havacılık şirketi tarafından gerçekleştirildi.

Koç Grubu’nun özel havacılık şirketi Set Air üzerinde hem holdingin uçuşları hem de hava taksi hizmetleri için iki adet İtalyan imalatçı AgustoWestland (Leonardo) imalatı AW139 tipi helikopter bulunuyor.

Belirli bir yıl kullanılan helikopter, daha sonra sipariş verilen yenisinin gelmesi ile ikinci el satılarak filodan çıkartılıyor. Halen Set Air filosunda TC-HLK (2018) ve TC-HVM (2022 model) tescilli iki adet AW139 görev yapıyor.

3,5 saat havada kalabiliyor

Menzili 925 kilometre olan helikopter, 9 koltuk kapasitesi ile 3,5 saat havada kalabiliyor. Gökyüzünde en fazla 309 kilometre hıza çıkabilen AW139’lar, VIP donanıma sahip.

Set Air’in filosunda AW139 helikopterlerinin yanı sıra Dassult imalatı Falcon 8X uzun menzilli iki iş jeti ile bir adet de denize iniş kalkış yapabilen Cessna 208 Caravan tipi amfibik tek motorlu uçak bulunuyor.

70’den fazla uçak-helikopter sattı

Mira Havacılık, 2015’ten bugüne kadan 70’den fazla iş jeti ve helikopter satışı gerçekleştirdi. Şirket aynı zamanda hava taksi için kiralama hizmeti de veriyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu