Genel HavacılıkHaberler

Genel Havacılık Dubai Air Show’da yeni pazarlara açılıyor

Türk Sivil Havacılığı’nda uzun yıllardır özel uçak ve helikopterlere hizmet veren Genel Havacılık, Dubai Air Show 2021’e katıldı. Bölgede etkinliğini artırmak için görüşmeler yapan şirket, bölgeye iş jeti işletme ve bakım hizmetleri veriyor.

Yaklaşık iki yıldır salgın nedeniyle havacılıkta sektörü bir araya getiren fuarlar gerçekleştirilemiyor. Dün kapılarını açan Dubai Air Show bu açıdan tekrar güzel günlere dönüşün de bir sinyali olarak değerlendiriliyor.

Fuara Türkiye’den sadece Türk Hava Yolları Teknik ile Genel Havacılık katılıyor. Son dönemde özellikle Birleşik Arap Emirlikleri ile düzelen Türkiye ilişkilerinin savunma ve havacılık sektörüne kısa zamanda yansıma oluşturması bekleniyor.

Sabiha Gökçen’de bakım merkezi

Halen Genel Havacılık, ana operasyonunu İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bulunan hangarlarından gerçekleştiriliyor. Şirketin Atatürk Havalimanı’nda da hangarı bulunuyor. Dubai’de bayrak gösteren Genel Havacılık, hem bakım hemde işletme konusunda bölgeden aldığı talepleri değerlendiriyor.

Şirket Türk bayraklı hava araçlarının yanı sıra uluslararası sertifikaları ile değişik ülkelere bakım hizmeti veriyor. Halen hangarların bakım kapasitesi, 2022 başına kadar dolu.

Çeşitli model iş jetleri ve helikopter tiplerine bakım hizmeti veren Genel Havacılık aynı zamanda hava aracı işletmesi de gerçekleştiriyor.

Genel Havacılık şirketinin portföyünde Falcon 900EX, Challanger 300, Eclipse 500 ile Sikorsky S-76C ve Bell 407 tipi helikopterler bulunuyor.

 

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu