Sahil Güvenlik

Sahil Güvenlik TB2’leri ASELSAN’ın CATS kameralarıyla teslim aldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı, envanterine kattığı TB2 Bayraktar Taktik İHA sistemi ile hava filosunu büyüttü. Teslimat, ASELSAN tarafından geliştirilen CATS kamera sistemi ile gerçekleşti.

Gelişmeleri Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir sosyal medya üzerinden paylaştı. Demir, “6 adet Bayraktar TB2 İHA’mızı, 6 adet yerli CATS kamerayla Sahil Güvenlik Komutanlığımıza teslim ettik. Böylece TB2’ler Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterine de ilk kez girmiş oldu” dedi.

Yeni kullanıcı Sahil Güvenlik

İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak denizlerimizdeki asayişi sağlayan Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın havacılık birimlerinde döner kanat olarak Bell 412 serisi helikopterler, uçak olarak da CN235’ler bulunuyor. Yasadışı göç, çevre kontrolü ve deniz trafiğinin takip edilmesinde artık helikopter ve uçakların yanı sıra Baykar tarafından üretilen TB2 Bayraktar Taktik İHA sistemleri de kullanılmaya başlanacak.

Toplam 6 adet İHA sistemi, farklı noktalardan uçurularak Mavi Vatan’ı havadan gözleyecek. Halen Türk Silahı Kuvvetleri’nin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli İstihbarat Teşkilatı’nda da görev yapan TB2’ler böylelikle  Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın da envanterine girmiş oldu.

ASELSAN CATS kamerası

Elektro Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi olarak kullanılabilen CATS, ASELSAN tarafından geliştirildi. Toplam ağırlığı ASELSAN verilerine göre 57 kg altında olan kamera, 220 mm Çaplı Ortak Optik Açıklığa sahip. Düşük görüş şartlarında yüksek çözünürlüklü görüntü akışı sağlayan kamera, hassas mühimmatlar için Lazer Hedef İşaretleyici ve Mesafe Ölçer ile Lazer Noktalayıcı ve Aydınlatıcı olarak da kullanılabiliyor.

Halen Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın ana havacılık birliklerinin ana merkezi İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı’nda bulunuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu