Genel Havacılık

Falcon’ların yeni üyesi 6X fabrikadan çıkartıldı

Dassault’un yeni Falcon iş jeti ailesi üyesi 6X, dün gece düzenlenen tören ise şirketi Bordeaux/Merignac tesislerinden törenle çıkartıldı. “Roll out” olarak adlandırılan tören sonrasında önümüzdeki günlerde yer testlerine başlanacak. Tören koronavirüs salgını nedeniyle sosyal medya üzerinden canlı yayınlandı.

Çift motorlu, uzun menzilli uçak projesi, Şubat 2018’de başlamıştı. İmalatçının 5X projesinde motor  sorunu yaşaması üzerine Dassault mühendisleri gövdeyi bir metre uzatarak 6X uçağını geliştirmişti.

Pratt & Whitney Canada imalatı PW800 serisi iki motora sahip uçak, ilk uçuşunu önümüzdeki aylar içinde yapacak. Dassault testleri ve sertifikasyon işlemlerini tamamlayıp teslimatlara 2022’de başlamayı öngörüyor.

Yolcu kapasitesi 16’ya kadar çıkabilen uçağın menzili ise 10 bin 200 kilometre. Sınıfının en geniş kabinine sahip Falcon 6X, kısa sürede iş adamlarından büyük ilgi gördü. 

Falcon iş jetlerinin uzun yıllardır Türkiye temsilciliğini Ankara merkezli Soylu Havacılık yapıyor.

FABRİKADAN ÇIKIŞ TÖRENİ CANLI YAYINLANDI

 

Dassault iş jeti ailesinin yeni üyesi Falcon 6X.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Tolga bu uçağa para vermek çok anlamsız biz neden özel bir jet üretmiyoruz Tusaş baykar hatta Aquıla havacılık da geldi bu kadar parayı gidip de bunlara vermek bir israftır yazıktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu