Genel Havacılık

Amerikan MedEvac’tan 10 yeni H135 ambulans helikopter siparişi

ABD’de 1982’den yana Airbus imalatı helikopterler kullananan hava ambulans helikopteri MedEvac, 10 yeni H135 siparişi verdi. Şirket ABD’de 18 merkezdi hizmet veriyor.

STAT Medevac CEO’su Jim Houser, “Operasyonlarımıza başladığımızdan beri Airbus helikopterleri ile uçuruyoruz ve başka türlüsünü hayal edemezdik. İlk Kuzey Amerikalı EC135’e geri dönersek, modernizasyonları ve yenilikleri boyunca H135’in ana operatörü olduk. H135, gereksinimlerimizi sürekli olarak karşılayarak, mümkün olan en güvenli ve en verimli şekilde yüksek kaliteli bakım sunmamıza yardımcı oldu. Filomuzu bu 10 yeni helikopterle yenilemeyi dört gözle bekliyoruz ve Airbus’a tüm bu süre boyunca bu kadar destekleyici ve harika bir ortak olduğu için teşekkür ediyoruz.” dedi.

MedEvac’teki H135 ailesi ile uzun bir geçmişe sahip. 1997 yılında Kuzey Amerika’da EC135’i işleten ilk hava ambulansı programı olmakla birlikte ABD’de ise EC135’e sahip ilk tek pilot IFR programıydı. Helikopter Acil Sağlık Hizmetleri (HEMS), Kuzey Amerika’daki en son H135 varyantının ve 2019’da Helionix donanımlı versiyonun ilk müşterisi oldu. Pennsylvania merkezli kritik bakım nakil sağlayıcısı, Batı Pennsylvania Acil Tıp Merkezi’nin klinik kolu ve aynı zamanda Doğu Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük tek markalı, kâr amacı gütmeyen tıbbi taşıma sistemidir.

Airbus Helicopters, Inc. Kuzey Amerika Bölgesi Başkanı Romain Trapp, “STAT MedEvac, H135’in tıbbi hava pazarındaki başarısının önemli bir parçası haline geldi ve Airbus, her gün gerçekleştirdikleri hayat kurtaran misyonları desteklemekten son derece gurur duyuyor. Kanıtlanmış bu platformun en son oluşumu ile Airbus, EMS müşterilerimizin helikopterlerini uçan hastaneler olarak kullanma konusundaki gelişen ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmeyi ve bunu pilot iş yükünü azaltan ve her yerde güvenliği artıran en son teknolojilerle yapabilmeyi hedefliyor. Airbus’a olan güveni ve yaptıkları inanılmaz işler için STAT’taki tüm ekibe teşekkür ederiz.” dedi.

H135, dünya çapında acil tıbbi hizmetlerde (EMS) pazar lideridir ve hasta bakımı için doğrudan erişim ve geniş alan sağlayan çok çeşitli EMS konfigürasyonları ile donatılabilir. Herhangi bir çift motorun en düşük işletme ve bakım maliyetlerine sahip, kanıtlanmış H135 helikopter ailesi, Airbus’ın Helionix aviyonik paketini içeriyor ve son zamanlarda 265 librelik ek faydalı yük için alternatif bir brüt ağırlık artışı sunuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu