Genel Havacılık

300’üncü Daher Kodiak teslim edildi

Fransız uçak imalatçısı Daher, önemli bir kilometre taşını geride bırakarak tek motorlu turboprop uçak ürün portföyünün bir parçası olan çok amaçlı Kodiak’ın 300’ncü teslimatını tamamladı.

Kodiak, 2007 yılında dünyanın en uzak bölgelerine hizmet ve ağır malzeme taşıyabilen, turboprop motorlu, yeni nesil bir kısa kalkış ve iniş uçağı olarak tanıtıldı. Bugün Kodiak, iş dünyası ve genel havacılık sektörlerindeki uygulamaların yanı sıra insani yardım, tıbbi tahliye ve kamu hizmeti gibi çok çeşitli görevleri içeren ultra modern, ultra güvenli ve çok yönlü bir uçak olarak ün kazandı.

Kısa ve yarı hazırlanmış pistlere iniş-kalkış

1000 feet’lik hazırlıksız şeritlerden havalanabilen ve mükemmel işletme ekonomisiyle 1000 mili aşkın mesafeyi uçabilen Kodiak, bir helikopter ile bir iş jeti arasındaki boşluğu dolduruyor. Yolcuları rafine lüks içinde taşıyabiliyor ve kabini hızla dönüştürme kabiliyetini entegre edebiliyor. Kargo taşıma, hava ambulansı, paraşüt operasyonları, hava haritalama, yangın söndürme desteği, İstihbarat-Gözetleme-Keşif, eğitim, vahşi yaşam yönetimi/kaçak avlanmayla mücadele gibi pek çok görevi yerine getirebiliyor.

Daher Uçak Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Kodiak Aircraft CEO’su Nicolas Chabbert, “Dünyanın her yerinde Kodiak uçakları, çatışma bölgelerinde önemli yardım sağlamaktan iş ve kişisel seyahatler için konforlu hava taşımacılığı sağlamaya kadar her gün misyonunu yerine getiriyor.” dedi.

Kodiak uçaklarının ülkemizdeki kullanıcıları arasında Ali İsmet Öztürk de bulunuyor.

Daher 2019’da Kodiak’ı satın aldı

Daher, 2019 yılında Kodiak ürün grubunu satın aldı ve Chabbert, şirketin yeteneklerini daha da geliştirerek dünya çapındaki hizmet ağını güçlendirdi. Satın almayla birlikte Kodiak, Daher’in çok hızlı turboprop uçaklardan oluşan TBM ailesine katılarak, şirketi lider genel havacılık uçakları üreticisi ve iki kıtada son montaj hatlarına sahip dünyanın üç gövde üreticisinden biri konumuna getirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu