Fuar

Görgün: İDEF 2023’te 56,4 milyar TL’lik anlaşma imzalandı

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün geçtiğimiz ay düzenlenen İDEF 2023 Savunma Sanayii Fuarı’nda gelişmeleri yayınladığı video ile değerlendirdi. SSB Başkanı Görgün: “Savunma sanayiinin gelişimini aslında dünya barışı eksenine oturtmak istiyoruz” dedi. Fuar sırasında 56,4 milyar TL’lik anlaşma imalandı. 

25-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen IDEF’23 16’ncı Savunma Sanayii Fuarı, rekor seviyede katılım ile başarılı bir biçimde gerçekleşti, Türkiye’nin küresel pazardaki konumunu tüm dünya ile paylaşmasına vesile oldu. 

Görgün’den fuar değerlendirmesi

IDEF’23 Fuarı kapsamında çekilen belgesele değerlendirmede bulunan SSB Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün açıklamasında şunları kaydetti: 

“Savunma sanayiimizin gelişimini aslında dünya barışı eksenine oturtmak istiyoruz. Geliştireceğimiz tüm ürünlerde, dünyanın daha barışık, savaşlardan daha uzak olabilmesi için gayret gösteriyoruz ve güvenilir, inanılır sistemlerimiz ile birlikte sadece bunun bir alışveriş, bir satış, teknoloji üzerine yapılan bir pazar olmasının ötesinde sürdürülebilir bir yaşamın, sürdürülebilir ikili-çoklu ilişkilerin oturtulması üzerine kurguluyoruz.

Bizim geliştireceğimiz herşey dünya barışı için kullanılmak üzere, dünyada adaleti, hakkı, hukuku ve değerleri oturtmak üzere yapılan teknolojik çalışmalar. Dünya barışına hizmet edecek yönde biz çalışmalarımıza devam edeceğiz, gayretle çalışacağız.” 

 

Rakamlarla İDEF

IDEF’23’e 81 ülke ve 3 uluslararası kuruluştan, 187 heyete mensup, 738 heyet üyesi ile 93 üst düzey makam temsilcisi katılım sağladı. 

Yerli ve yabancı katılımcı şirketler, yabancı heyetler ve Türk tedarik makamları arasında karşılıklı teyitli 4.914 resmî ve iş görüşmesi gerçekleşti. 

Fuar süresince gerçekleşen 141 lansman programı, işbirliği protokolü ve sözleşme imza töreni ile bugüne kadar IDEF Fuarları kapsamında gerçekleşen en yüksek sayıda tören icrası gerçekleşmiş oldu. 

200’e yakın sistem ve alt sistemin dünya basınına ve kamuoyuna tanıtıldığı fuarda, imzalanan sözleşmelerin proje hacmi 56 Milyar 400 Milyon TL’ye ulaştı. 

Fuara 100.000’i aşkın ziyaretçinin rekor katılımı gerçekleşti. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu