Fuar

Bağdat’ta savunma fuarına HAVELSAN damgası

Irak’ın başkenti Bağdat’ta gerçekleştirilen IQDEX 2022 Fuarı’nda HAVELSAN sergilediği ürünler ile damgasını vurdu. HAVELSAN, ürün tanıtımında ağırlığı Bulutaltı Otonom İnsansız Hava Aracı BAHA’ya verdi.

Toplam 60 ülkeden gelen savunma şirketlerinin katıldığı fuara Irak Silahlı Kuvvetleri ve devlet yönetimini büyük ilgi gösterdi. HAVELSAN’ın yanı sıra fuara Türk şirketlerinden Otonom Teknoloji ve Karel de katıldı.

HAVELSAN standının ilk konuğu, Irak Sanayi ve Madenler Bakanı Menhel Aziz El-Habbaz oldu. Bakanı karşılayan Kurumsal Gelişim Genel Müdür Yardımcısı Semih Demirtoka, ürünleri tanıtarak HAVELSAN’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bakan El-Habbaz, Baha’nın yanı sıra GNSS koruma ürünü KASK ile Müşterek Komuta Kontrol Bilgi Sistemi DOOB hakkında da bilgi aldı.

HAVELSAN standının bir başka önemli konuğu da Bağdat Büyükelçimiz Ali Rıza Güney oldu. Türk şirketlerinin Irak ile temaslarının artmasında ve yeni işler alınmasında önemli katkı sağlayan Güney’e HAVELSAN Genel Müdür Yardımcısı Semih Demirtoka İnsansız Kara Aracı Barkan’ın maketini verdi.

Büyükelçi Güney, savunma konusunda iki ülkenin arasındaki ilişkilerin hızla geliştiğini belirterek, “Ürünlerimiz Irak’ta büyük ilgi görüyor. Yakın bir ilgi var” dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu