Haberler

Fly Service ruhsat iptalinde yürütmeyi durdurma kararı aldı

Fly Service, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ruhsat iptali için yürütmeyi durdurma kararı aldırdı. Oy birliği ile alınan kararın arkasından yetkiler yarından itibaren Fly Service için yeniden açılacak.

Geçtiğimiz günlerde Ürdün uçağının bakım için Dubai’ye uçarken İran’a kaçırıldığı iddiası ile şirkete temsil gözetim hizmeti veren Fly Service şirketi hakkında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) soruşturma başlatmıştı.

İncelemenin ardından SHGM lisans iptaline giderek Fly Service’in yetkilerini askıya almıştı. Fly Service konuyu hemen yargıya taşıdı. Bugün oy birliği ile mahkemenin aldığı karar ile yürütme durduruldu.
Mahkeme kararı gereği SHGM Fly Service yetkileri iade ediliyor.

Sarıgöl: “Karar DHMİ ve SHGM’ye gönderildi”

FLY Service ile ilgili Ankara Bölge İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı sonrası Gökhan Sarıgöl’den açıklama geldi.

2 ay süren zorlu bir hukuk mücadelesi verdiklerini ifade eden Sarıgöl, mahkeme tarafından alınan kararın Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne (SHGM) gönderildiğini belirtti.

“DHMİ ve SHGM yetkilileri ve çalışanlarına saygımız sonsuz olup kendileri ile hiçbir problemimiz bulunmamaktadır” diyen Gökhan Sarıgöl, “Onların desteği ve yardımları olmasaydı Fly Service’in 26 yıldır hizmet vermesi mümkün olmayacaktı” ifadlerini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu