Finans

Singapur’dan 4,6 milyar dolarlık tahvil ihracatı

Havayolu şirketleri, finansal olarak bu zorlu dönemde ayakta kalabilmek için tahvil ihracatı gerçekleştiriyor. Singapur Hava Yolları (SIA), şirket için ek likidite olarak yaklaşık 6,2 milyar Singapur Doları yani 4,6 milyar dolarartıracak olan Zorunlu Dönüştürülebilir Tahvillerin (2021 MCB Haklar) ikinci diliminin ihracını üstlenmeyi teklif ediyor.

Hissedarlar, 2021 MCB Haklar’ına abone olarak SIA Grubunun iyileşmesine ve gelecekteki büyümesine katılabilir.

SIA’nın en büyük hissedarı Temasek, orantılı yetkisine ve bu ihraçtan kalan bakiyeye abone olmayı taahhüt etti.

2021 Haklar, 2021 MCB’lerin şartları, 30 Nisan 2020 tarihinde Şirket’in Olağanüstü Genel Toplantısında hissedarlar tarafından onaylanmış ve 27 Temmuz 2020’de Şirketin Yıllık Genel Toplantısı’nda yenilenmiş.

Hak sahibi hissedarlara, kayıt tarihinde sahip oldukları her 100 mevcut hisse için 209 MCB’ye abone olma hakkı orantılı olarak sunulacak.

MCB’ler, SIA’nın mali durumunu güçlendirecek şekilde şirketin bilançosunda öz sermaye olarak ele alınacak.

MCB’ler anında azalmayarak şirkete sermaye yapısını yönetme esnekliği sağlayacak; bu esneklik, şirketin takdirine bağlı olarak ihraç tarihinin her altı aylık yıldönümünde kısmen veya tamamen geri ödeme yapılmasına izin veriyor.

Sahipler, herhangi bir anında itfa artışı ve ödenecek bir getiri alma hakkına sahip olacaklardır. MCB’ler, vade tarihinden önce itfa edilmedikleri takdirde otomatik olarak adi hisse senetlerine dönüştürülecek.

İhraç, SIA Grubunun güçlü bir özsermaye tabanını korumasına izin verecek ve ona, gerektiğinde daha fazla borç finansmanı sağlamak için ilerleyen ek seçenekler sağlayacak.

Krizin üstesinden gelmek için Grubun mali temelini daha da güçlendirir ve sektör lideri konumunu güvence altına almak için gerekli yatırımları yapmasını sağlar.

Singapur Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Peter Seah şunları söyledi: “1 Nisan 2020’den bu yana, paydaşlarımızın desteğiyle Covid-19 salgınının getirdiği zorlukları aşarken bize güçlü bir temel sağlayan likidite için 15,4 milyar S$ topladık.

Ancak bu kriz bitmedi. Aşıların artan hızı bize umut verse de, dünya çapında yeni enfeksiyon dalgaları, uluslararası seyahatler üzerindeki kısıtlamaların büyük ölçüde yürürlükte kaldığı anlamına geliyor. SIA Grubu yolcu kapasitesini artırdı ve seçilen hizmetlere güvenli ve kalibre edilmiş bir şekilde devam etti, ancak endüstri kuruluşları hava trafiğinin 2024 yılına kadar Covid-19 öncesi seviyelere çıkmasının beklenmediğini tahmin ediyor.

MCB’ler aracılığıyla artıracağımız likidite, bu belirsiz zamanlarda mali konumumuzu daha da güçlendirecek ve SIA Grubunu büyüme ve liderlik için konumlandıracak kaynakları sağlayacaktır. Yetenekli çalışanlarımızı korumak ve SIA’nın ünlü olduğu birinci sınıf hizmeti sunmaya devam etmek için çok çalıştık. Filomuzu, müşterilere daha fazla konfor ve yenilikçi ürünler sunmamızı sağlayan ve işletme verimliliğini artırmaya ve karbon emisyonlarını düşürmemize yardımcı olan yeni nesil uçaklarla modernize etmeye de devam edeceğiz. “

MCB’lere ilişkin daha fazla ayrıntı, 28 Mayıs 2021 tarihinde Singapur Para Otoritesine sunulması beklenen Teklif Bilgi Beyanında yer alacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu