Finans

Fraport Onur Air uçaklarına haciz koydu

Uzun süredir ayakta kalmak için büyük çaba harcayan, bir dönem Türkiye’nin en büyük özel havayolu şirketi Onur Air, ağır pandemi koşullarının da etkisiyle sorunlarını çözemedi. Antalya Havalimanı’nın işletmecisi Fraport TAV, alacakları için icra yoluna gitti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) haczi uygulamaya koydu.

8 UÇAĞIN TÜM UÇUŞLARI İKİNCİ BİR TALİMATA KADAR DURDURULDU

Sözcü Gazetesi’nden Yusuf Demir’in haberine göre, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Antalya Genel İcra Dairesi’nin ilgili kararını, tüm havalimanlarında uygulanmak üzere Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne gönderildi. Yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Antalya Genel İcra Dairesi’nin takip dosyasında bahsi geçen TC-OBK, TC-OBS, TC-OBU, TC-OBY, TC-ODB, TC-OEA, TC-ONJ, TC-ONS tescil işaretli hava araçlarının alacaklı Fraport Tav Antalya Terminal İşletmeciliği Anonim Ortaklığı’nın talebi gereği seferden men edilmelerine karar verildiği belirtilerek gereğinin yapılması talep edilmektedir.

Söz konusu karar gereği Türk Sivil Hava Aracı Sicilinde Onur Air Taşımacılık A.Ş.’nin sahibi ve işleticisi olduğu TC-OBK, TC-OBS, TC-OBU, TC-OBY, TC-ODB, TC-OEA, TC-ONJ, TC-ONS tescil işaretli hava araçlarının uçuşları ikinci bir talimata kadar durdurulmuştur.”

26 BİN EURO İÇİN TÜM UÇAKLARA HACİZ KONULMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Onur Air’i yakından izleyen kaynaklar, pandeminin başladığı 25 Mart 2020’de uçuşlarını durduran şirketin sektördeki çok sayıda iş ortağına ve personele ciddi borçlarının olduğunu kaydediyor. Haczin pandemi öncesi borçlardan kaynaklandığını belirten kaynaklar, “Onur Air’in Fraport TAV Antalya’ya olan borcunun 526 bin Euro olduğu, Fraport’un elinde de 500 bin euro’luk teminat mektubu olduğu biliniyor. Sadece 26 bin euro için 145 milyon euro değeri olduğu tespit edilen 8 uçağa haciz koydurması düşündürücü” değerlendirmesini yapıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu