HaberlerTürk Savunma Sanayi

Filipinlere ilk T129 ATAK teslimatı bugün

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ), bugün Filipinler için imal edilen ve test-kabul işlemleri tamamlanan ilk iki T129 ATAK helikopterini bugün Ankara’dan yolcu ediyor. Özel bir kargo uçağı ile Filipinlerin başkenti Manila’ya gönderilecek helikopterleri bu yıl 2, 2023’te de kalan diğer 2 helikopter teslim edilecek.

Filipinlere ilk etapta toplam 6 adet helikopter verilecek. Ayrıca projenin 6 adetlik ikinci bir paketi de bulunuyor. Opsiyon eğer kesin siparişe çevrilebilirse, diğer 6 adetlik paketleri 2024-26 arasında teslim edilecek.

69 helikopter üretildi

Geçtiğimiz gün TUSAŞ’ta gerçekleştirilen Milli Muharip Uçak (MMU) tesis açılış töreninde konuşan Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil, T129 ATAK helikopterinde 69 teslimat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Temel Kotil, “Filipinlere 2 helikopterimiz cumartesi günü gidiyor. Toplam 6 helikopter ihraç ettik. Bu helikopterlerin ağabeyi olan 11 ton ağırlığında, 1 ton mühimmat taşıyan helikopterimiz de 100’üncü yılımızda semalarımızı renklendirecek. Tüm güç sistemiyle bunun kız kardeşi olan 21 kişi taşıyacak, aynı zamanda uçak gemimize de inebilecek olan helikopterimizi de 1 yıl sonra semalarda göreceğiz.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu