HaberlerHavacılık EndüstrisiKargo

FedEx Express için üretilen ilk Cessna SkyCourier fabrikadan çıktı

Cessna, uzun yıllar sonra pervaneli çift motorlu uçak pazarına SkyCourier modeli ile döndü. İlk seri imalat için üretiler Cessna SkyCourier kargo uçağını törenle fabrikadan çıkardı. Roll Out olarak adlandırılan tören Wichita’daki üretim tesisinde gerçekleşirken bu uçak ABD’li paket kargo taşıyıcısı FedEx’e teslim edilecek.

Textron Havacılık Başkanı ve CEO’su Ron Draper, “Bugün şirketimiz için efsanevi bir uçak olacağına inandığım şeyi tasarlamak ve inşa etmek için çalışan elemanlarımız için ödüllendirici bir gün. SkyCourier, çift motorlu hizmet segmentine kabin esnekliği, yük kapasitesi, performans ve düşük işletme maliyetlerinin etkileyici bir kombinasyonunu getiriyor. Bu çok yönlü uçağın pazara çok yakında girmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

FedEx ilk kullanıcı oluyor

SkyCourier’in başlangıcından itibaren, lansman müşterisi FedEx Express ve Textron Havacılık Müşteri Danışma Kurulu’nun diğer üyeleri, üretim yöntemleri ve malzemelerden ürün özelliklerine ve hizmet verilebilirliğe kadar uçağın tasarımını şekillendirmede etkili oldular. Textron’un yüksek vasıflı çalışanları bu geri bildirimi benimsedi ve müşteri beklentilerini karşılayıp aşarken kaliteyi ve hassasiyeti en üst düzeye çıkarmak için fırsatlar buldu.

SkyCourier’in üretimi, uçak gövdesi boyunca yekpare imalat kullanımı da dahil olmak üzere, uçak imalatındaki en son gelişmelerin çoğunu içermektedir. Bu teknikle, büyük montajlar daha küçük parçalardan monte edilmek yerine tek bir metal parçasından frezelenir, bu da toplam parça sayısını azaltır ve daha kolay montaj için daha hassas toleranslar sağlar.

 

Servis kolaylığı ön planda tutularak tasarlanan SkyCourier, kontrol ve onarım için uçağın her tarafında hızlı erişim noktalarına sahiptir. Ekip ayrıca, tek bir operatör tarafından hızlı bir şekilde kurulabilen yenilikçi, patent başvurusu yapılmış çabuk açılan koltuklar ve baş üstü dolapları geliştirdi.

SkyCourier, Mayıs 2020’de ilk uçuşunu yaptı ve uçuş test programının üç uçağı 2 bin 100 saatten fazla uçuş gerçekleştirdi. 2022’nin ilk yarısında yapılması beklenen sertifikasyonun ardından, bu ilk uçak, 50 kargo uçağından oluşan bir filo ve 50 opsiyonla birlikte 100 adede kadar uçak satın almayı kabul eden lansman müşterisi FedEx Express’e teslim edilecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu