HaberlerTolga Özbek

Erzurum’da CATIII, Sabiha Gökçen’de sis için bekleme

Erzurum Havalimanı’nın en büyük dertlerinden biri de özellikle kış aylarında yaşanan sisti. Meteorolojik şartlar, bazen de hava kirliliği ile Erzurum’un pisti limit altına düşer, seferler ya iptal olur ya da uçaklar başka havalimanlarına yönlendirildi. 

Erzurum’a çok uçmadım ama benim bile bir kere başıma geldi. Ankara’dan Erzurum’a uçmak için 2 saate yakın rötar yaşamıştık. Görüş düzelince Esenboğa Havalimanından kalkabilmiştik.

Bu sezona Erzurum Havalimanı CATIII sistemi ile girdi. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medyadan “Sisli havalar artık ayrılık getirmeyecek. DHMİ’nin “Kategori 3 Yaklaşma Sistemi”ni devreye alması sonucu sis nedeniyle görüş mesafesinin 175 metreye kadar düştüğü anlarda bile Erzurum’a emniyetle inebileceğiz” ifadesini kullandı. Bir de video paylaştı.

Erzurum için güzel haber. Umarım uçaklar daha emniyetli inip kalkar.

Ya Sabiha Gökçen Havalimanı?

Basın Müşaviri Yahya Üstün bu paylaşımı yapmasından bir kaç saat evvel Sabiha Gökçen Havalimanında göz gözü görmüyordu. Pazar sabah 08.00 gibi İstanbul’da Şişli’den yola çıktım. 08:40 gibi aracımla karşıya geçtim. TEM yolunda Sultanbeyli hizalarına gelince hafif olan sis iyice oturdu. Sabiha Gökçen hizalarında tamamen kesif hale geldi. Yoğun sis aşağı yukarı Adapazarı’na kadar devam etti. Son yıllarda gördüğüm bu kadar geniş alana yayılmış ‘sağlam’ bir pistti…

Sabiha Gökçen Havalimanı sis ile yeni bir imtihana başlamışken mevcut tek pisti CATI yani ‘Kategori 1’. Görüş limitleri 550 metre ile sınırlı. Yani görüş 550 metre ve altıyla iniş yapılamıyor. 

Türkiye’nin ikinci yoğun meydanı tek pistle CAT I standartlarında operasyon yapıyor. İkinci pisti ise hiç sormayalım, 10 yıllık hikayenin son durumu bu linkte:

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2’nci pistine mahkemeden iptal kararı

 

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu